различно 17 юни 2020 2020-06-17 2020-06-17 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcE5uIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e9b67137792fe39b9ad3d15fa4bf8d80a6af313e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20200529_075753.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Държавата изпадна в турбулентност заради „дълбоката държава“

Заливат ни аудиозаписи и снимки с ниско качество и с много висока степен на отвратителност и погнуса.

Тълпата ръкопляска, хили се и се възторгва, че един от управниците е унизен и опрян до стената.

Така му се пада!!! – казват. Но не се замислят какво означава случващото се.

Не знам за записите. Нека експерти кажат истински ли са, манипулирани ли са. Ако са истински, онзи, който е изрекъл думите, да отговаря лично пред законите и да поеме отговорност.

За снимките обаче ми е думата.

Не за тия с парите в чекмеджето на нощното шкафче. Пак експертите да кажат истински ли са.

Говоря ви за онзи кадър със спящия мъж.

Смятам, че снимките от премиерската спалня са нещо изключително гнусно, унизително и отвратително.

Що за държава имаме, в която е възможно някой да влезе през охраната в спалнята на премиера във вила "Секвоя", за да го снима, докато той спи?

Какво послание ни отправят фотографите? "Можем да стигнем до всеки, навсякъде, във всеки един момент. Контролираме всеки един от вас...Ще правите, каквото ви кажем или...пускаме снимчици..."

Това не са обикновени фотографи. Това са изпълнители на гнусни поръчки от "дълбоката държава", която паразитира върху гърбовете на всички българи.

Страшната истина е, че на мястото на Борисов  в снимката би могъл да бъде щракнат всеки един политик във всеки един момент. Навсякъде…

Но партиите и лидерите им мълчат. А може би се радват, че техен съперник е бил унизен? Без да мислят, че утре и те могат да станат обект на фотосесия в собствените си спални.

Само че ако днес премиерът е възмутен, защо не се възмути, когато преди години насред Парламента един вицепремиер чете стенограми от подслушани разговори на двама лекари в Горна Оряховица и ги съсипа завинаги?

Тогава мълчеше. Защо? Защото жертвите на подслушването бяха други?

Тази паралелна държава в държавата укрепна през годините, разви се и вече предявява претенциите си да овладее всичко.

Белезите за това са навсякъде. Официалната държава е проядена. Прогнила. Продънена. Скапваща се. Пред очите на всички. И няма виновен за този разпад.

Повече от ясно е, че  „фотографите“ , влезли в премиерската спалня, и техните шефове вече са решили да си я вземат цялата държава за собствена употреба. Барабар с всички българи в нея. Или поне с тези от нас, които странно защо още стоим тук тук и не сме избягали накъдето ни видят очите.

Искат да вземат държавата барабар с тези 13 млрд. евро , които очакваме от ЕС.

Грехът на премиера се състои в това, че е позволил през годините разрастването на „дълбоката държава“, вместо докле е мъничка змията, с крака да и строши главата.

Не я спрял.  И сега тя му се „отблагодарява“  така, както си знае. По възможно най-отвратителния начин. С гнусен фотографски кадър от упор.

За кой ли път се доказа, че никой не може да е приятел с „дълбоката държава“, защото накрая става жертва на нейния „приятелски огън“

Или тя или ние.

Все още можем да изтръгнем собствената ни държава от мръсните ръце на „дълбоката държава“?

Но времето ни изтича.

„Фотографите“ дебнат всеки спящ…и всеки буден.

Може би и вас

Ами, така и така ще ни снимат, я да им покажем един среден пръст, пък после да хванем сопата и ...бам по главата!!!

автор: Красимир Калудов

P.S Е, всичко хубаво, но вместо да пиша турбОлентност, да бях написал турбулентност...

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...