образование 26 май 2020 2020-05-26 2020-05-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcFptIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fc50e66a3618d57bb382620b5220429ca6472c0f/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/deca1.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Всички работещи в бургаските детски градини с отрицателен тест за COVID-19

Всички от педагогическия и непедагогическия персонал в бургаските детски градини и ясли са дали отрицателен резултат на направения PCR тест за коронавирус.

Изследването е направено преди първия присъствен ден в детските заведения.

Тестването е обхванало общо 1151 човека – учители, помощник-учители, медицински сестри и готвачи.

Рано тази сутрин беше направена проверка в яслите и градините, за да се види дали е спазена методологията, предписана в заповедта на кмета Димитър Николов и противоепидемиологични мерки.

Всички помещения в градините и яслите са дезинфекцирани с иновативния германски биоциден продукт за дълготрайна защита, снабдени са с постелки, напоени с дезинфектант и заредени с хранителни продукти. За персонала на детските заведения са осигурени всички необходими предпазни средства и дезинфектанти за ръце.

Дворовете са окосени, а зелените площи са предварително обработени против кърлежи.

За да не се допуска смесване на децата от различните групи има установен ред, по който те ще бъдат извеждани на двора да играят, като там персоналът ще съблюдава децата да са на безопасно разстояние едно от друго.

При приемането в детското заведение на децата е измервана температурата и е провеждан сутрешен филтър на всички входове на детските заведения, а изискваните микробиологични изследвания за паразити ще бъдат направени безплатно от медицинските сестри в детските заведения. През деня на децата ще бъде измервана отново температурата и с обикновен, традиционен термометър.

Въпреки предварителните проучвания през миналата седмица, които показаха, че 48 % от бургаските родители възнамеряват да пуснат децата си на градина, днес проверката установи, че в момента има 30 % присъствие, съобщават от Община Бургас.

Всеки ден преди, както и след вземане на децата от градините и яслите, сградите и играчките в тях ще бъдат основно дезинфекцирани, а родителите няма да бъдат допускани в двора или сградата на градините.

Новост в организацията на работа на бургаските детски заведения е и това, че един и същи персонал ще работи само в една и съща градинска група. Училищните автобуси на Община Бургас, които извозваха деца в детските заведения също са спрени от работа, като се призовават родителите да откарват децата си до градината с личен превоз за по-голяма безопасност.

Градините и яслите ще приемат деца най-рано от 07:30 и ще ги изпращат най-късно в 18:00 часа, за да проведе в сградата необходимата дезинфекция и санитарно-хигиенни условия.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...