спорт 08 май 2020 2020-05-08 2020-05-08 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdEJsIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c2b669c118a154018b120dfffe48ea50c309f139/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20190220_124439.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Радостин Кишишев и неговите приоритети като президент на "Черноморец" Бургас

Радостин Кишишев е новият президент на третодивизионния "Черноморец" Бургас. До този ход се стигна след изненадващата оставка на досегашния шеф Костадин Марков.

Тинката, както го наричат всички футболни запалянковци в Бургас, имаше бляскава футболна кариера, стигна и до най-високото ниво на английския футбол, а сега се захваща със задачата да съхрани и надгради отбора на "акулите", т.е не се бои да се изправи пред свръхочакванията на запалянковците. . Буквално минути след избора му го потърсихме за кратък коментар.

Добре сте дошъл в „Черноморец“, макар че обективно погледнато вие не сте си тръгвал…

…да, аз и досега бях член на Управителния съвет.

…Тогава добре сте дошъл на тази позиция…кажете ни как разглеждате тази отговорност, с която бяхте натоварен от членовете на Управителния съвет. Като товар или като възможност да помогнете на отбора?

За всички беше много изненадващо това, че Костадин Марков подаде оставка като президент. Той обаче остава в Управителния съвет и ще помага на отбора с всички сили и колкото са неговите възможности, за да прогресира „Черноморец“.  А иначе за избора ми…имаше гласуване и хората избраха мен. Това е. На първо четене така стоят нещата.

Позицията, която заемате е сякаш доста задължаваща и очакванията към вас ще са много големи…Готов ли сте да им отговорите?

Да, ангажиментите ми стават по-големи и отговорностите повече от тези, които са били до момента, но се надявам, че ще работим за първото и най-важно нещо. Черноморец да съществува.

Какво доведе до раздяла на Костадин Марков и футболния "Черноморец" Бургас

Дали аз съм ръководител, дали ще е Коце Марков или някой друг, това няма никакво значение. Най-важното е футболният отбор да е жив и да съществува.

Може ли да определим като най-големият ви футболен капитал това , че сте минал през всички нива на „Черноморец“? Това, че сте бил юноша, играч на мъжкия отбор, после треньор и сега президент…ще ви помогне ли решенията ви, свързани с ръководството на клуба?

Ако опитът е от значение, това е огромен опит. Както във всяка една сфера и тук е така. Тръгва се от най-ниското ниво и се стига до най-високото. Ако ме питате, дали съм изключително щастлив, не мога да ви кажа, че съм изключително щастлив. Но мога да ви кажа, че ще се опитам да работя максимално полезно за клуба.

Първите важни решения кои са? Запазвате ли селекцията, остава ли целта „Втора лига“?

На този етап ще се въздържа от коментар. Виждате, че от цялата държава половината работи. Така е и при нас. Засега всичко остава така, както е. Очакваме добри новини. Евентуално ако има покана за Втора лига, ще я обсъждаме. Но трябва да сме сигурни какво ще се случи, за да я приемем. Няма никаква яснота какво ще се случи във футбола.

Тогава, моля ви да изясните едни важен детайл. Обезпечен ли е финансово „Черноморец“?

Ще се оправим.  „Черноморец“ ще се оправи, това мога да кажа.

Детско-юношеската школа продължава ли да е приоритет на клуба?

И детско юношеската школа и мъжкият отбор са приоритет. Аз не ги деля…

Имах предвид, ще продължавате ли да инвестирате в школата  и да развивате талантите от Бургас и региона, за да осигурите бъдещи играчи на „Черноморец“?

Аз разглеждам школата и мъжкия отбор като едно неделимо цяло. Ще развиваме и школата и мъжете.

снимката е архивна

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...