спорт 22 апр. 2020 2020-04-22 2020-04-22 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ1ZsIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--7c4f7ef1246e14f2746bee86c3c2de256ad75a46/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20200215_110509.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Какво бъдеще се задава пред футболния „Черноморец“ Бургас

БФС сложи край на първенствата в четирите групи на Трета лига. Решението на футболната централа обезсмисли сезона на „Черноморец“ Бургас. През зимната пауза „акулите“ изградиха впечатляваща селекция и  обявиха намерението си да атакуват първото място в групата, осигуряващо класиране в професионалната Втора лига, но на тази амбиция беше сложен край по административен път. Какво ще се случи с „Черноморец“, ще бъде ли съхранен отборът, ще се запази ли целта и изобщо какво предстои …с тези и с други въпроси потърсихме за коментар президента на клуба Костадин Марков.

Как ще се „приспособите“ към това решение на БФС, според което сезонът в Трета лига приключва с класирането на отборите в момента?

Няма място за приспособяване. Има решение на БФС и трябва да се изпълнява. Ако ме питате дали сме разочаровани, разбира се, че сме разочаровани, защото стегнахме отбор за атака на първото място. Увеличихме бюджета и бяхме готови да се борим за първото място, а изведнъж шампионатът приключи за нас.

В зимната пауза направихте сериозна селекция, сменихте треньора, обявихте като класиране във Втора лига, а сега изведнъж  всичко се оказва едва ли не напразно…защото няма мачове, няма първенство. Ще оцелее ли този отбор, ще го съхраните ли, ще го надграждате ли?

„Черноморец“ винаги ще оцелее. Аз съм сигурен, че ще се справим, защото ситуацията е много тежка. Друг е въпросът за амбициите ни. Трябва да видим след изтичането на извънредното положение какви ще бъдат финансовите ни възможности. Едно е да коментираш с хората ,които дават пари, че отборът ще играе в професионалния футбол, друго е да им се каже, че отборът остава пак във „В“ група. Но изобщо не става дума за оцеляване. Става дума за амбициите ни.

Втора лига остава ли като цел?

Никога ние не сме се отказвали от тази цел. БФС ни отказа. За следващия сезон тепърва предстои да разговаряме с ръководството, със спонсорите.

С играчите какво се случва? Те са по домовете си, но ограниченията ще свършат в един момент и тогава какво?

Да, те са по домовете си. Смятам, че сме един от малкото клубове, които си плащат редовно. Платихме им 80% от заплатите, въпреки че не играха и не тренираха през миналия месец. Сега предстои среща със старши треньора, но мен ме притеснява друго. Няма никаква яснота. БФС не казва кога ще започне следващият сезон. Какъв ще е форматът на групите? Тепърва предстоят разговори, но разбира се, че ще се опитаме да запазим отбора, който беше изграден.

Вашите колеги от „Марица“ Пловдив официално изразиха несъгласието си с решението на БФС. Вие ще заемете ли също някаква позиция, въпреки че решението на БФС е окончателно?

Чисто спортно-технически ни се иска да реагираме. Чисто човешки разбираме в тази тежка ситуация колко е трудно на БФС да вземе това решение. Утре ще обсъдим /ръководството/  с конферентна връзка случилото се и евентуално поне да вземем някакво решение за официална позиция.

Дано не ви звучи несериозно, че ви споменавам коментари по форумите на онлайн медиите, но в тях запалянковци на „акулите“ разсъждават върху хипотезата „Черноморец“ да бъде поканен да се присъедини административно към Втора лига заради доброто си финансово състояние. Феновете очакват, че в задаващата се криза ще има професионални отбори, които просто няма да покрият изискванията за лиценз…готвите ли се за такъв развой при всички условности и при всички тези  „ако“?

За професионален футбол в тази ситуация смятам, че трябва да говорим допълнително с всички хора, които дава пари за „Черноморец“. Но аз смятам, че не трябва да слагаме каруцата пред коня. Ако има такава покана, ще разговаряме по един начин, ако няма такава покана, ще разговаряме по друг начин. Нека видим. Аз също чувам слухове, че понеже излъчваме стабилност и добра организация, има вероятност да бъдем поканени, но на този етап няма такова нещо. Това са само слухове и с извинение, не бих искал да коментирам слухове.

автор: Красимир Калудов

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...