образование 03 апр. 2020 2020-04-03 2020-04-03 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcXBqIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--bcc4be5eaa026bc61f4ba64a6698a573576b6f4f/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/%D0%BA%D0%BC%D0%BD%D0%B1.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Дистанционното обучение през погледна на осмокласничката Татяна Захариева

Безспорно онлайн обучението е предизвикателство както за учениците, така и за техните учители и родители.

Едва ли в началото на годината някой си е представял, че преподаването на учебния материал по този начин е възможно. Извънредната ситуация, в която е поставена страната, обаче изкара неподозиран потенциал у деца и възрастни.

След като вчера „Бургаски репортер” представи на своите читатели мнението на една дванадесетокласничка от Немска езикова гимназия „Гьоте” за предизвикателствата и ползите от дистанционното обучение, днес ви запознаваме с друга бургаска ученичка.

Тя се казва Татяна Захариева и е от VIII "Б" клас на Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола".

Ето какво казва тя:

Вирусът COVID-19 e голямо предизвикателство за нас, учениците, за учителите и нашите родители. Да призная, отначало изобщо не мислехме, че ще се справим с тази иновация, но ето че успяхме и сме много щастливи и спокойни. Вместо да стоим вкъщи и да бездействаме, в момента ние учим и ни е много по-добре така.

Ние, учениците, сме горди с това, че имаме такива добри и силни учители. Въпреки обстоятелствата, те не загубиха надежда и ни подкрепиха, за да можем и ние като тях да повярваме в това, че ще се справим.

Направи ми огромно впечатление, че това обучение ни кара да сме много по-отговорни и в часовете се стараем повече. Родителите ни също са доволни. Те могат да ни видят как се справяме с учебния материал и да се гордеят, че се справяме. С тази иновация имаме възможността да споделим храната си, облеклото си и стаята си с нашите учители и съученици.

Ние сме благодарни на учителите от нашето училище, че ни преподават изключително добре в часовете, когато имаме въпроси, винаги са насреща да ни обяснят, независимо. Преподават уроците си по такъв начин, че всеки да ги разбере и когато имаме затруднения обясняват отново. Правим упражнения в часовете, за да разберем уроците си по- бързо.

Благодарим на нашите учители и на нашите любими родители. Връзката между ученик и учител е много силна, а нашата класна ни е като втора майка.

Татяна Стефанова Захариева от VIII "Б" клас, ПГМКР ,,Свети Никола"

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...