различно 25 март 2020 2020-03-25 2020-03-27 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc3BpIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--17d29830694df30ff83ea1408fae6f85544fa74b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/PB145436.JPG

Burgas Reporter Ltd.

Кисел чиновник маргинали ругаеше, ругаеше, още псуваше

Гледах снощи по телевизора как един кисел държавен чиновник определя част от българите като маргинали и общо взето им отправя послание да се оправят сами, защото на тях нищо няма да им се дава. демек за едни държавата ще бъде най-млечна майчица, а за други най-зла мащеха. 

Това беше един от най-зрелищните политически автоголове, които съм виждал в последно време да отбелязва в своята врата някой, разполагащ с власт.

Дали се замисля авторът на анатемата за маргинали, че онова, което шефът му и колегите му около него се опитват да правят в този катастрофален момент, целият им къртовски труд да осигурят помощ, онова, което стотици, а може би хиляди доброволци извършват всеки час, той просто го …хм…ами, изака се на метеното, общо взето. 

Ефектът, постигнат от този клет човек, е същият като онзи, който би постигнал, ако тръгне по улиците с фланелка, на която някой е щампирал надпис

„Аз съм безчувствен“

„Аз съм нагъл “

„Аз съм …обратното на добър“

„Аз съм …“

Ами, ако се чувствате самоосигуряващи се, забравени от Бог и от държавата,  маргинали, сами можете да добавите нещо от себе си като текст за фланелка и да го посветите на този сърдит чиновник.

По неговите стандарти аз съм отвсякъде маргинал. 

Оправям се сам. С моята фирма, която съществува от 2005 год.

Този месец, например, преведох бая, бая пари за стандартите на моя маргинален бизнес под формата на данъци. Парите от корпоративния данък е тях не ги оставих за моето семейство, а ги пратих по сметките на държавата. Защото моята държава има нужда от тях.

И реших да дам още нещо от себе си.

Реших да посветя стих на този антимаргинал.

"Чиновник на маргинали думаше,

Думаше, още наричаше

И на бавен огън препичаше

От мене пари не искайте,

И хич за помощ не пискайте"

Истината е, че ние маргиналите сме свикнали да се оправяме сами. Някак ние можем без държавата, но на определени числа в месеца държавата не може без нас. Така е било, така и ще бъде.

автор: Красимир Калудов

На снимката - маргинал току що е осъзнал, че държавата му го е изоставила

 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...