здраве 15 март 2020 2020-03-15 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcUZXIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e395d45d2dada9df94bae9fea11de43f0ff2c85e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_37238.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Няма нито един заразен с „корона вирус“ в Бургаска област

Общо 140 души в момента се намират под карантина в Бургаска област. До момента няма нито един случай на заразен с „корона вирус“ – обявиха от местния противоепидемичен щаб.

Всички, намиращи се под карантина, са под наблюдение, за да се контролира дали някой от тях я нарушава. На тези хора се доставят необходимите храни и медикаменти.

Според специалистите струпването на хора в хранителните магазини създава висока степен на риск от заразяване с коронавирус, ето защо съвместни екипи на РЗИ, Полицията и Община Бургас ще започнат проверки по магазините, които трябва да организират работата си така, че да не допускат твърде много клиенти едновременно на своя територия.

За големите вериги, тип "Метро" и "Кауфланд", препоръчителната бройка е до 50 души. За средните, тип "Лидл" и "Била" -  до 20 души. За малките квартални магазинчета - до 5.

Кметът Димитър Николов заяви, че при установяване на нарушение по време на проверка, търговските обекти ще бъдат глобявани или затваряни.

Препоръките са струпването на ,хора да се ограничи, а в зоната около касите клиентите да бъдат на дистанция един от друг.

От епидемиологичния щаб оповестиха, че при проверка на автобус, пристигащ от София, е била проверена жена с висока температура и кашлица. Прегледът от инфекционист не е установил данни за наличие на „корона вирус“. На жената и на останалите четирима пътници в автобуса е препоръчано да се самоизолират.

Продължават проверките на всички пристигащи пътници на бургаските автогари - медицински сестри от бургаските училища измерват тяхната температура.

От общинския щаб съобщиха също така за случай с двама италианци, които пребивават в Бургас, след като решили да избягат от строгите мерки в тяхната родина и през сайт за резервации си наели квартира тук. За тях службите научават след сигнал от съседи. В момента италианците са под карантина и наблюдение.

Коментари

здраве ...


спорт ...


региони ...