спорт 15 фев. 2020 2020-02-15 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcWMvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5849eb12c431b0b403c28f8307de44959cddb922/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_36984.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Нефтохимик загуби първото си пролетно домакинство на "Ефбет Арена" в Бургас

Нефтохимик загуби с 0:2 първия си домакински мач през пролетния полусезон на стадион „Ефбет Арена“. „Шейховете“  не успяха да ознаменуват с добър резултат завръщането си в своя роден футболен дом в Бургас и бяха прекършени от солидния отбор на Монтана в сблъсъка от Втора футболна лига.

Тони Тасев откри в резултата в полза на гостите с майсторско изпълнение на пряк свободен удар в 32 мин.

До попадението се стигна след като играч на гостуващия отбор проби по левия фланг, нахлу към наказателното поле, задържа дълго време топката и беше фаулиран на около 22-25 метра пред вратата. Тасев неумолимо отбеляза за 0:1.

В 38 мин. играч на Нефтохимик се възползва от грешка в отбраната на съперника, нахлу в наказателното поле, но се забави и топката му беше избита в ъглов удар, който не доведе до промяна в резултата.

През първата част футболистите на Монтана рядко оставяха свободни пространства за своите противници, придвижваха се компактно по терена и атакуваха опасно.  

За сметка на това играчите на Нефтохимик не успяха да зарадват с играта си треньорския щаб и привържениците по трибуните.

Втората част обаче започна с осезаем домакински натиск. В 46 и в 48 мин. бяха отправени два удара по посока на вратата на Монтана. В 52 мин. Цачев също отправи силен изстрел, но неточен. В 58 мин. при едно центриране играч на „шейховете“ ненесе коварен удар с глава, топката тупна пред вратаря и стражът на гостите със сетни усилия изби в ъглов удар.

Минута по-късно отборът на Монтана разви бърза атака, техен футболист нахлу отдясно в наказателното поле на Нефтохимик и стреля покрай горния ляв ъгъл на вратата.

В 72 мин. гостите създадоха нова опасност, но тя не доведе до гол.

Малко по-късно игра на „шейховете“ проби отляво, центрира меко в наказателното поле, защитниците на Монтана се разминаха с топката, но никой от играчите на старши треньора Диян Петков не успя да нанесе удар към вратата.

В 74 мин. след ненужен тактически фал, извършен от Али в централната зона, гостите организираха нова многоходова атака, която беше завършена със страховит удар, който вратарят на Нефтохимик Андонов виртуозно спаси.

Последваха нервни минути, в които две поредни грешки на домакините доведоха до опасности пред вратата им. Така се стигна до 84 мин., когато нова многоходова комбинация на Монтана по целия терен завърши с остро центриране през голлинията, там се намеси вратарят на Нефтохимик, изби топката, но до нея пръв достигна Атанас Илиев и отбеляза за 0:2.

Така Нефтохимик стартира пролетната кампания с фалстарт, но с много поуки, които Диян Петков и помощниците му в неговия щаб със сигурност ще анализират.

И още един важен факт. Ръководството на „шейховете“ направи всичко възможно да върне отбора за домакинските мачове в Бургас, а публиката просто отсъстваше.

 

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...