здраве 03 фев. 2020 2020-02-03 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBblppIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--747bfa3299289fb9f08dce9b7d19df81e5bd9ce6/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_36864.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Бургаската болница готова да приема пациенти с коронавирус

УМБАЛ-Бургас има пълна готовност да приеме пациенти, диагностицирани с коронавирус.

В Инфекциозното отделение на болницата са отделени три стаи, в които могат да бъдат настанени шестима души. Ако се наложи обаче здравното заведение ще освободи целия етаж.

Директорът на УМБАЛ – Бургас  д-р Бойко Миразчийски обясни, че рисковите пациенти се установяват още на границата и след това се транспортират със специален автомобил до здравното заведение.

Болницата разполага с достатъчно специалисти, които да се справят с проблема ако се наложи.

За служителите в Инфекциозното и в Реанимация са осигурени специални облекла, както и тестове, които да покажат наличието на вируса. Изследванията ще се правят на място, а пробите ще бъдат изпращани в София. Резултатите ще стават ясни до няколко часа. Докато се изясни какво е състоянието на болните, те ще бъдат поставяни под карантина.

 „Все още няма заболял на територията на България. От вчера в София разполагат с проби от самия вирус, което означава, че у нас вече може да се диагностицира  вирусът. Тези хора не могат да дойдат на собствен ход. Те трябва да бъдат транспортирани със специализиран автомобил до болницата. “, каза още д-р Миразкийски.

Той поясни, че в момента промените на контролно-пропускателния режим в болницата са само във връзка с обявената грипна епидемия. Допълнителни мерки срещу коронавирус ще бъдат взети ако има такъв доказан случай в града.

Все пак ако се появи заразен пациент, той ще бъде вкаран в изолатора по друг път, без да има досег с други пациенти.

Предстои термокамера да бъде монтирана на бургаското летище. Към момента аеропорта работи в зимен режим и полети се изпълняват единствено от и за Москва и Лондон.

Коментари

здраве ...


спорт ...


региони ...