различно 02 фев. 2020 2020-02-02 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdDVWIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--80b34230b8c3fbc368c5a25a363fbe9633c593db/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_36856.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Послания към идните поколения от ...неизвестен извършител 2.2.2020

Честно казано...не зная дали това са стенописи, завети, послания или просто някакви мозъчни полюции, оставени от автор с несигурна ръка. Пък и това няма никакво значение. Важното е, че някой е решил да изпрати послание към човечеството и го е направил. А аз ви давам възможност да ги видите.

Ето, тук например в странна хармония са се обединили индийски символ или нацистка свастика, утопичен обществен строй с правописна грешка и обозначение за търговия на определен продукт. Оставям на вас да решите дали става дума за фундаментален извод или за тюрлю гювеч...Между другото в този обществен строй правописните грешки бяха най-малкото зло.

На тази стена неизвестен извършител пък е споделил с нас отношението си към истината. Човекът явно е бил толкова обсебен от проблема, че е излял душата си...Може би заради истината е страдал? 

Е, добре де...истината не е вандализъм, но може да е и по-лошо. Сложете си ръка на сърцето и признайте какво ще се случи, ако заложите на истината, когато вашата любима ви попита "Напълняла ли съм" или вашият любим ви попита "Плешивото тук личи ли ми"

Тогава може да избухне дълга семейна война, придружена от проява на вандализъм.

Ами, да...понякога чудовищни катаклизми започват сякаш от нищото. Като онзи сблъсък между "сини" и "зелени" в древния Константинопол. Двете агитки на хиподрума се сбили, скочили всеки срещу всеки и избухнало въстанието Ника.

Но едва ли "сините" от Черноморец Бургас са знаели това и едва ли "зелените" от Нефтохимик са знаели това, когато са изписали тези синьозелени надписи ето тук. Не могат да се разберат чия зона е тази. Синя ли е или зелена

Но, стига войни и противопоставяния. Нека си подадем ръка и не се разделяме. И нищо и никой да не ни разделя. Нещо в този смисъл е написал тук този неизвестен извършител.

Неясен остава отговорът тръгнал ли си е или тръгнали ли са? А може би са останали, ама по начина, описан като "всяка коза за свой крак".

Но докато за тях двамата е имало някаква надежда, следващото послание ни говори за дълбоко противопоставяне

Нека не губим надежда.

Съдбата може във всеки едни момент да ни дари с неочакван подарък и да ни отведе до нещо, което сме считали за отдавна изчезнало...или за което само сме чували...

Така че...хубавото предстои. 

Е, до следващия път, когато посланията на някой друг неизвестен извършител ще стигнат до нас.

автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...