спорт 23 ноем. 2019 2019-11-23 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdVU5IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--65e0276284697fe44dbd8ba605f6eccbabcef4ce/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_36264.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Черноморец завърши полусезона в Трета лига с трудна победа над Карнобат

Черноморец 1919 закри есенния полусезон с трудна победа с 2:1 над последния в класирането Карнобат.

Преди да добавят трите точки към своя актив „акулите“ буквално скъсаха нервите на верните си привърженици по трибуните.

Освен от студения дъжд те трябваше да преминат и през неочакван гол на карнобатлии, които откриха резултата от дузпа в 10 мин.

Последваха няколко центрирания, разбърквания пред наказателното поле на гостите и дори удар в гредата, но гол така и не падаше. Все пак в 27 мин. играч на „Черноморец“ осъществи скоростен пробив по десния фланг, освободи се от защитника в червено.черна фланелка и с външен фалц центрира прострелно към точката за изпълнение на дузпа. Там най-бързо и съобразително реагира Виктор Янев, който посрещна топка, нагласи си я и със завъртане около оста си нанесе майсторски удар, с който изравни резултата за 1:1.

Три минути по-късно старши треньорът Радостин Кишишев извади двама от своите играчи, за да потърси начин да предизвика по-голяма агресия и динамика с новопоявилите се на терена резерви.

И когато измръзналите фенове по трибуните вече предвкусваха голеада, на терена се настани скуката. Играчите на „Черноморец“ имаха превъзходство в притежанието на топката, но чистите голови ситуации просто липсваха. Дори в 35 мин. защитата на „Черноморец“ някак проспа дълъг пас и зад нея изскочи с топка в краката Петър Колев, който можеше да комбинира със свой съотборник, но стреля над гредата, като по този начин пропусна да даде преднина на Карнобат.

В 45 мин. играч на домакините стреля неточно над гредата и разочарованите викове на феновете по трибуните сякаш посетиха главния съдия, че е време да сложи край на мъчителното за гледане първо полувреме.

Втората част започна във вихрено темпо. Радостин Кишишев явно беше мотивирал по някакъв начин своите футболисти и те упражниха сериозен натиск. В 48 и в 49 мин. те на два пъти обстрелваха вратата на Карнобат, но без успех.

При един корнер Мустафа Мустафа удари гредата и този малшанс допълнително изнерви домакините.

Постепенно играта избледня, а неточните пасове на играчи със сини фланелки зачестиха. Странното беше това , че гостите от Карнобат започнаха да контраатакуват, макар и на доста ниска скорост, но беше ясно, че дебнат своя шанс. Нещо повече, към 75 мин. в състава на карнобатлии се появи атакуващ играч, а тази смята показа, че те възнамеряват в заключителните минути да потърсят развръзка в своя полза.

В 77 мин. играч на Карнобат нахлу отдясно в наказателното поле и с плътен удар отправи топката край вратата на домакините. Минута по-късно гостите отново обстрелваха вратата на „Черноморец“, но тя остана непокътната благодарение на блестящия рефлекс на вратаря на бургазлии.

Все пак при едно от поредните разбърквания пред вратата на Карнобат Виктор Янев отново демонстрира своя голов нюх, посрещна отбита от вратаря топка и вкара в опразнената врата втория си гол в този мач, който се оказа победен.

Черноморец победи с 2:1 в последния си мач от есенния полусезон, но направи това по един изключително труден начин.

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...