спорт 23 ноем. 2019 2019-11-23 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdVE5IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1877bf7f523ec970bb75edbc5a702580674a27ae/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_36263.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Теодор Табаков: Не може да се развива спорт без спортна инфраструктура

Теодор Табаков е бранд мениджър на компаният за онлайн залози EFBET. Той представляваше букмейкъра по време на официалното обявяване на партньорството с футболния клуб "Нефтохимик" Бургас и преименуването на стадион "Лазур" на EFBET Арена. Ето и неговият кратък коментар по темата.

Сам споменахте, че подкрепяте над  150 клубове от различни видове спорт в България, но какво ви мотивира като компания за пръв път да инвестирате в спортен комплекс, т.е в стадион „Лазур“ в Бургас?

Това е логичната и естествена стъпка на развитието на всяка една компания. Да започне да мисли по-глобално. Ние сме достигнали етап, в който можем да си го позволим и да го направим. Защо решихме да влезем в този проект ли? Първо разговорът ни с Община Бургас, с кмета. Открихме, че имаме много общо, че мислим по един и същ начин и искаме да развием спорта. Ние от ЕFBET искаме да развиваме спорта в цяла България. Бургас не е изключение. Нефтохимик е отбор легенда, с много успехи, трудил се е много през времето и сега е моментът да излезе отново напред.

Амбициите ви преминават през това да излезете и на пазара в четири европейски страни. Ако някъде спонсорирате чуждестранен футболен отбор, да речем в Италия или в Испания, защото собственикът на компанията обяви, че планирате тази стъпка, обмисляте ли вариант, в който новите  клубове във вашата мрежа от спортни партньори могат да идват на подготовка или обмен тук, на стадион ЕFBET АРЕНА в Бургас?

Начинът, по който работим в момента и през последните 13 години, се оказва успешен. Намерили сме правилната формула. В Румъния водим в момента преговори с няколко отбора. Фокусирали сме се върху футбола, но в същия момент отчитаме това ,че там пазарът е много по-различен от България. Там хандбалът е много по-популярен. В зависимост от това къде сме нужни, в тази посока ще тръгнем. Сега, откакто обявихме официално, че ще се развиваме в Испания и Италия, с нас започнаха да се свързват отбори и оттам. В дългосрочен вариант наистина се надявам да се случа нещата по този начин, по който вие казахте, т.е всички отбори да бъдат като едно голямо интернационално семейство.

С ангажирането ви със стадион в Бургас затваряте ли цикъла? Т.е вече разполагате не само с отбори, но и със спортна инфраструктура, с която сте ангажирани?

По-скоро го разглеждайте така. Нашият бизнес е свързан директно с хората. Хората ,които гледат спортни прояви. Колкото повече се интересуват, колкото са повече запалени по футбола, толкова по-добре е за бизнеса при нас, защото повечето хора ползват нашата платформа като инструмент, в който се доказват, че могат да предвиждат резултати, че са анализатори и експерти във футбола. Вместо на думи, имат платформата да доказват, че това е така.

Обмисляте ли в България да подкрепяте и други такива спортни съоръжения за лека атлетика, волейбол, плуване…?

На този етап не мога да споделя какви са плановете на  компанията. Възможно е да се водят такива преговори, но докато не излезе официално…Наистина се надявам това да бъде едно от многото спортни съоръжения, зад които заставаме, защото ако искаме да развиваме спорта в България, няма как да се случи без спортна инфраструктура.

Бихте ли показали с гордост стадион „ЕFBET Арена“ в Бургас на вашите евентуални футболни партньори в Испания и Италия?

Абсолютно. Все пак този стадион в момента ще носи нашето име, лого и цветове. Неговият добър външен вид влияе и върху нас. Това не е просто проект, в който всеки си върши сам работата. Това е съвместен проект, в който всички трябва да работим заедно.

автор: Красимир Калудов

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...