различно 18 окт. 2019 2019-10-18 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ0E1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d3486d7a4d9b81ed3a5a3c6630c0b2c91f959040/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35953.jpg

Burgas Reporter Ltd.

"Изхвърлете мъртвото магаре"... от общинския съвет

Да се смея ли, да плача ли…Един от кандидатите за достъп до местната власт със сериозен стаж в местното самоуправление и ярко присъствие в сесиите на общинския съвет ми наби каската, както се казва.

Аргументирано, точка по точка ми обясни, че аз и подобните на мен сме просто параван.

Рече ми човекът „Ти си абдал и такива като тебе, наивни, толерантни и възпитани, никога няма да влезете в общинския съвет, а вместо вас ще влязат този и онзи. Тогава ти и тези като тебе ще сте виновни“

Какъв и изводът?

Ако си възпитан, толерантен, уважителен…за теб няма място в общинския съвет.

Къде се буташ и ти, барабар Петко с мъжете. Я, стой мирен. Я, стой у дома  и остави обиграните да си веят байряка в общинския съвет. Остави Бай Ганьо да прави избори.

Ами, не…късно е да се променям. Много е възможно да не успея, но мога да опитам да им объркам плановете на онези, хитрите.

Това е цялата картинка. Днес един срещу друг са отвратените срещу отвратителните.

Проблемът възниква обаче тогава, когато някой от отвратените се превърне също в част от отвратителните. Е, това е наистина голямо предателство. 

Не, не ми харесва тази опция. Не ми харесва да се купуват гласове. Не ми харесва да се водят хора под строй да гласуват за определен кандидат. Не ми харесва определен кандидат , чисто хипотетично, да влезе в една фирма и да обещава бъдещи победи в обществени поръчки.

Не ми харесва хората да са стигнали дотам, че да казват „Абе, този е серсем и крадлив, ама новите са изгладнели и ще крадат повече“, т.е тия мухи ни хапят, ама са наядени и ако не ги прогоним, няма да дойдат по-гладни мухи да ни пият кръвчицата. Затова да си траем.

Не, това не ми харесва.

Не легитимирам никого и не съм параван никому.

Аз съм Красимир Калудов. И не се крия зад никого и никой не се крие зад мен. Няма да ви убеждавам какво мога и какво не мога. Ако за всички тези години  не съм успял да ви убедя, вече е късно и нямам никакви илюзии за това.

Ако искате, можете да подкрепите мен с номер 32 в интегралната бюлетина и преференциален номер 102. Но най-хубавото е това, че аз не съм единствен кандидат за вашето доверие.

Можете да подкрепите не мен, а някой друг, който е достоен и покрива вашите морални стандарти и изисквания. Има много такива хора във всяка една листа. И те са уважавани и достойни.

Но онова, което най –вече можете е, да теглите един мощен шут отзад на всички тарикати, които пробват да влязат по заобиколни пътища в общинския съвет в Бургас.

Защо ли се сещам за онзи английски филм „Изхвърлете мъртвото магаре“…ами, направете го и вие. Изхвърлете политическите и партийни зомбита от живота си и не давайте на тарикатите власт, защото тогава те ще ви вземат всичко.

На 27 октомври да им скъсаме задн...,пардон, параваните, съгласни ли сте?

 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...