различно 14 сеп. 2019 2019-09-14 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbkUyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e62bee271ea2bea548ebe93e30e68349ed031d85/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35668.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Седмицата на контрапротестърите и главанаците

Не знам за вас как е било, ама си мисля, че изтичащият седмоднев  беше изпълнен със знамения, поличби чак с иновации.

Хорото поведе Великия Девети септември.  Баш на тази дата руското посолство показа изложба, посветена на …как го казваха …на освобождението на България от монархо-фашизма. Докато в главите на някои освободени българи още кънтят залповете на Аврора, аз започнах да мечтая за изложба, която да покаже факти за дружбата между германските националсоциалисти и руските социалисти и комунисти.  Няма да ме огрее.

От колко години търсим някой, който да обедини българите и когато това най-после се случи, отказахме да го приемем и проумеем.

Насред престолнината на Мила Родино, Ти Си Земен Рай се случи такова обединение, че хората стояха изтрещели, друг път не видели,  в едно да скандират скинари и мургавели…

Да, бе. В Улпия Шопия шокираха света като събраха на едно място протест срещу прокуратурата и контрапротест в защита на прокуратурата, но българското ноу хау се изрази най-вече в това, че едни и същи мургавели и нацепени батки прескачаха ту в протеста ту в контрапротеста. Услугата „Протестиращи на повикване“ си е наше българско и родно явление.

Чу се, че в защита на настоящия кмет на столицата някакви хора казали, че в началото на своето управление бил наследил проблеми от своя предшественик, ама ги разрешил.

Ужас, тия чуват ли се, бе!!! Че как така сегашният кмет на София ще е наследил неразрешени проблеми? Те забравиха ли кой беше кмет преди това, а? Ама ,така е …понякога лошото на партийната пропаганда е това, че онези, които я изричат, я карат съвсем през просото.

Много ми е смешно, когато чуя от пресцентъра на един кмет, управлявал има няма дванадесет години, че някакво училище, детска площадка или улица не били ремонтирани от двадесет години. Ами, пичове…то, значи, че от тези двадесет години, дванадесет са били проспани от вашия работодател, а? Мислете с тия глави, бе!!!

Я, взимайте пример от шпионската афера. Вижте само как измислиха начин да заковат на стената на позора руските шпиони. Искали да ни преориентират от Запада към Русия.

Той, Соломон Паси направо ги преброи. Били общо шестдесет и осем, шпионите.  Е, то какво излиза. Ние строим ограда по границата, за да спираме враговете отвън, пък те били вътре.

Нула чужди мигранти, 68 руски шпиони и един английски педофил…пастор, арестуван в Сливен. Не ни върви с чужденците.

Ей, го на. Англичаните ни обвиниха в расизъм и затуй мачът срещу Англия през октомври можело да се играе пред празни трибуни.

Какъв расизъм, бе? Пълни глупости. Ние обичаме хората по света и парите им най-вече.

Нали затуй дебело подчертаха, че нашият еврокомисар Мария Габриел  щяла да управлява важен ресор с огромен бюджет…стотици милиони евро или милиард ли беше?  А другата юначна българка Кристалина щяла да управлява Международния валутен фонд и бюджет от 1000 милиарда долара.  Все за милиони и милиарди говорим, пък все сме най-бедната държава в Европейския съюз.

Затуй медицинските сестри протестираха. Защото Онзи, Чиято Глава Трима Папи Галили Са Я им обеща лани  50 млн. лева за заплати, пък милионите ги нямало. Ами, милионите може да ги няма, ама милиардите от заловена контрабанда ги има.

Аз винаги на тях се уповавам. Може да нямам пари да си платя бензина за колата, ама си казвам, че милиарди левове от контрабанда са заловени и ми става едно хубаво. И като закъсаме з пари в къщи, припомням на жена ми, че правителството Му е заловило 2 милиарда лева от контрабанда, ама тя нещо се мръщи. Жена ми се мръщи, не контрабандата.

Тя, българската контрабанда е като ония старците, жертви на ало измамниците. Хвърля на границата 2 млрд лева в найлонова торбичка и службите ги залавят. Ама,  заловен контрабандист още няма.

Ей, все се чудя, защо когато минавам през границата и цамбуркам в колата си в някаква кална локва, че и плащам по пет лева всеки път за тази кална баня. Някакъв странен ритуал ще да е. Но никога не са ми казали едно сърдечно „Честита баня“

Руснаците се похвалиха, че някакъв свещеник наръсил от самолета със светена вода народонаселението на град Твер. Дори уточняват, че светиня Му наръсил 70 литра. Те руснаците всичко изчисляват в литри. Та, свещеникът ръсил и се молел, за да спаси тамошните хорица от алкохолизъм и от разврат. Ще продължаваме да следим случая. Ако почне да ръси с водка, всички в Твер ще станат вярващи.

Аналогичен случай в наше село. Великият ръководител пътува из Отечество любезно и ръси лафове от джипката си в рубриката „Приказки под джипковия храст“.  Ръси ги лафовете и на хората им става леко на душата. Зер, приказките от 1001 мандата са много увлекателни.

Еее, разгеле. Премиерът го каза просто ясно. Толкова много инвеститори са дошли у нас, че задръстват магистралите. Разбрахте ли? Следващия път, когато попаднете в автомобилно задръстване някъде из автомагистрала „Тракия“ , да не псувате и да не сменяте „къси и дълги“ светлини на фаровете, защото онзи отред в автомобила може да е някой милионер. Човекът може да пътува към новия си завод с 1000 работни места и с 2000 евро средна работна заплата. И вие ако го псувате, можете да го изгоните. Мечтите са безплатни.

Да ,бе…безплатни.  Част от протестиращите мургавели мечтатели пред Съдебната палата в столицата нали си  признаха, че са им дали по 20 лв на човек, за да протестират срещу…Цецка Цачева. То, аслъ  за двадесет лева нещо повече от кръгъл идиот трудно можеш да наемеш да протестира. На такъв трябва да му забраниш да говори, защото тъпотата му кънти като камбана и всичко става зян.

Другари кукловоди, ми не се стискайте, де. Плащайте за по-добри сценаристи,  сценарии и актьори.

За какво говорихме, че се отплеснах. Ах, да…за задръстванията, предизвикани от чуждестранни инвеститори, както каза премиерът.

Все си мисля, че автомобилните задръствания на кръговото движение до „Трапезица“ и край кръстовището край Билковата аптека в Бургас не са какви да е. Там „тапите“ са толкова големи, че сигурно са предизвикани от милиардери. Стоят си милиардерите в задръстването и щеш не щеш, чакаш край тях, за да светне зелено. А регистрациите на автомобилите все ямболски и сливенски. Такива са ни милиардерите на нас в Бургас.

Изисква се доста голямо въображение и поне едно „вишУ“ образование, за да съчиниш свински новини, посветени на умряла свиня, която изплувала от морето и да пробутваш това като нещо супер важно.

Дотам  я докарахме. Поне преди новините бяха едни такива човешки. От тях научавахме информация, важна като слънцето и водата за всяко живо същество …например това, че Еди коя си светска изкусителка е показала най-милото си и не е оставила нищо на въображението или пък ,че Еди кой си изригнал във фейсбук. Пък сега, умряла свиня. Девалвация. Искаме да четем за зърното на Андреа или за котето на Валери Божинов.

Ей, го на. Директорът на Националното радио свали от ефир една от най-авторитетните журналистки. Не щеш ли ,вдигна се крамолическа пропаганда и шум ужасен. Чак Ръководителя се възмути и нарече извършителите на това дело „Главанаци“. И за всеобща почуда върнаха журналистката на работа, пък директорът си подаде оставката. Пълен главанак.

Но по-хубавото предстои. Идат избори и ще се забавляваме с политическо фентъзи на килограм.

Е, това беше.

Ваш Чернослипец Храбър

 

 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...