dev.says |> hello(:world) 07 сеп. 2019 2019-09-07 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbkZoIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d69c3263ef011bd4c64a02f215760ac05c083ef3/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35610.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Пред Пантеона деца разменят стара хартия за нови книжки

За поредна година в Бургас се провежда инициативата "Стара хартия за нова книга".

Тази година кампанията е под надслов "Почисти и прочети" и ще се състои днес – 7 септември, до 13:00 ч. пред Пантеона в Морската градина.

Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг. стара хартия за рециклиране, ще получи нова книжка по избор, както и подаръци от партньорите на събитието. Организаторите от "ЕКОПАК България" и Книжен център "Гринуич" напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане.

По традиция всяка година кампанията протича под знака на специален литературен талисман от популярна детска книжка. В това издание малчуганите ще се забавляват с детективите Агата и Лари - героите от обичаната поредица на Стийв Стивънсън, публикувана на български език от издателство "ФЮТ", основен партньор на каузата.

За децата са подготвени още много забавления – песни, танци, театър и игри с награди, а интерактивна книга с великански размери ще даде възможност на малчуганите да се превърнат в нейни приказни герои. Те ще се включат в приключенията на Стойко и неговите приятели, ще помогнат на рибата Тони да изпее своята рибешка песен и ще почистят езерото от отпадъци. А за да разберат как продължава историята им, децата ще трябва да си извоюват книжката "Да уловиш остров", като премерят сили в специални викторини. Двете произведения са изработени по дипломен проект на студент от НХА и ще бъдат представени от "ЕКОПАК България".

Организаторите уточняват, че всеки, който изпълни условието да донесе 5 кг. стара хартия за рециклиране, ще получи само една книга. Децата, донесли допълнителни 5 кг. хартия, ще получат втора книжка на екологична тематика – едно от двете специални издания на "ЕКОПАК България” – "Грийн тийн" и "Ти можеш да спасиш планетата". Така в рамките на празничния ден децата могат да получат най-много две книги, за да има за всички. Средствата от събраната стара хартия ще бъдат използвани за нови издания на двете книги.

"Почисти и прочети" ще се проведе със съдействието на Община Бургас и РБ "Пейо Яворов".

Снимка: Архив 

Коментари

dev.says |> hello(:world) ...


Минута за размисъл ...


Евроизбори 2019 ...