различно 10 авг. 2019 2019-08-10 2019-08-10 https://www.burgas-reporter.com/attachments/81bf318223670b537e264d9a11fd7873103f1b9a/store/fit/600/400/4a20d73ac33c0a28ae39b8bc99b482647c5ea022464af252c12d5c2cedc4/article_image

Burgas Reporter Ltd.

Spice Music Festival - Бургас заслужава този фестивал! (Снимки)

Хиляди хора от цялата страна и от чужбина пристигнаха в Бургас, за да станат част от емоцията Spice Music Festival.

В рамките на два дена – 9 и 10 август, сцената край морето събира едни от най-известните и обичани звезди на 90-те.

Пространството около Морска гара не успя да побере всички желаещи да присъстват на най-голямото и запомнящо се лятно парти тази година. Дни преди началото на феста билетите за първата вечер бяха разпродадени, а от мерки за сигурност организаторите заявиха, че няма да пускат повече от 8000 човека (какъвто е капацитетът на фестивалното пространство).

Първият ден започна с екстравагантните REDNEX, които подгряха публиката и зададоха тона на вечерта. След тях на цената излезе HADDAWAY, който доказа, че знае как се прави шоу. Той не само накара всички да пеят заедно с него някои от най-големите му хитове, но и подхвърляше към присъстващите пиперливи шеги, които предизвикаха усмивки и бяха приети много добре.

Градусът на настроението продължи да се покачва с излизането на La Bouche.  Сцената се оказа тясна за Лейн МакКрей, който предпочете да изпъни една от песните в непосредствена близост до феновете си. Това, разбира се, предизвика вълна от възгласи и аплодисменти.

И ако си мислите, че само чуждите звезди могат да „взривяват” публиката – грешите. БГ рапърите от „Ъпсурт” направиха едночасово шоу, наситено с много ритъм, хумор и красиви жени. Ицо Хазарта и Бат Венци изпълниха някои от хитовите си парчета, карайки малки и големи да рапират заедно с тях. Момчетата за пореден път доказваха, че неслучайно са сочени за една от най-успешните родни групи.

След тях дойде ред на Dr. Alban, който още с излизането си провокира публиката. Изпълнителят поиска от зрителите да демонстрират колко силно могат да викат и да аплодират, а след това заяви многозначително, че в Румъния е чувал по-силни възгласи. Това естествено не се хареса на феновете му и те се амбицираха да покажат кой е по-добър. След като въвлече зрителите в шоуто, певецът изпълни най-известните си парчета, преди да отстъпи сцената на SNAP!.

А  SNAP! от своя страна припомниха защо през миналия век бяха една от най-известните музикални формации. Макар от първоначалния състав на групата в Бургас да дойде само Пени Форд, нейната сценична половинка Бенджамин Лоу изпълни по-перфектен начин хитовите парчета от началото на 90-те и даде невероятен заряд на публиката.

Вечерта завърши с момчетата от East 17. Да, те вече не са на 17, но все още могат да разтопяват женските сърца. Доказаха го по безапелационен начин в Бургас, като накараха всички да пеят и да танцуват с тях.

Тази вечер – 10 август, купонът на Бургаското пристанище продължава с 2 Brothers, E-rotic, Cappella, Deep zone, Ice MC, No Mercy и 2 Unlimited.

Ако Spice Music Festival  трябва да се обобщи само с няколко думи, то те ще са – усмихнати, цветни, щастливи… така изглеждаше всеки, дошъл да се потопи в духа на 90-те. Бургас заслужава този фестивал!

Автор: Марина Костова
Снимки:
Надежда Сиромахова и "Бургаски репортер" 


 

 

различно ...


култура ...


ориентири ...