образование 05 авг. 2019 2019-08-05 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaXBUIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--950b5c90d5264cf221332d9eaf7cdde94239b124/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35336.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Морското ще има кабинети с най-модерното оборудване

Професионална гимназията по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" в Бургас, която наскоро беше прехвърлена на Общината, ще се сдобие с два напълно обновени кабинета.

Те ще бъдат обзаведени и оборудвани по най-високите образователни стандарти.

Визията, оборудването и обзавеждането на кабинетите беше обсъдено на работна среща между директора на Морското училище Христина Жабова и капитаните Дойчин Дойчев, Даниел Карчев и Стоян Пантов.

Общата амбиция е учебното заведение да стане водещо в морския бранш.

За тази цел тримата капитани и директорката на гимназията посетиха ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" във Варна, за да се запознаят с опита и да разгледат оборудването на висшето военноморско училище.

Пилотните учебни помещения, с които започва модернизацията на бургаското Морско училище, са две - кабинет "Астрономия и корабоводене" и кабинет "Борба с аварии, търсене и спасяване на хора".

Проектът за новата визия на интериора вече е изготвен.

В кабинет "Астрономия и корабоводене" ще има тренажор Maritime Simulator за упражнение на ситуации от управлението на кораба, високи маси, снабдени с по 3 монитора (с възможност за поставяне на четвърти) за радарно изображение, управление от мостика, звездно небе и т.н., компютри с общ сървър, мултимедия (LCD монитор).

Кабинет "Борба с аварии, търсене и спасяване на хора" ще се оборудва с тренажор Response Simulator, манекени в защитни облекла - един пожарникар и един в хидрозащитен (неопренов) костюм, пожарогасители, шлангове, спасителен кръг с комбиниран буй, спасителен плот и т.н.

В момента материалната база на гимназията по морско корабоплаване и риболов е занемарена и остаряла.

След ремонта, обзавеждането и оборудването на двата кабинета, ще бъдат изготвени технически паспорт и енергийно обследване на сградите на учебния корпус, спортната база и общежитието, за да се пристъпи поетапно и към тяхното обновяване.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...