образование 27 юни 2019 2019-06-27 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc2xnIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--03f227bfb430cd4cb548967cc5f71068a9ed3c80/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35014.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Фирми от автомобилния бранш ще оборудват Автото в Бургас

Най-големите представители на автомобилната индустрия в Бургас ще помогнат в оборудването с най-съвременна техника на лабораториите на напълно обновената Професионална гимназия по транспорт.

Те влязоха в училищното настоятелство, за да обучават кадри за най-актуалната специалност, която от тази година за първи път ще се изучава в Бургас – „Електрически превозни средства“. В момента и следващите години това ще бъдат най-търсените специалисти в транспортния бранш, които ще имат гарантирана реализация и сериозен доход.

Родители и кандидат-гимназисти се възползваха от предоставената им възможност първи да посетят и да се разходят в напълно осъвременената и модернизирана база на Професионалната гимназия по транспорт в Бургас. Те получиха полезна и интересна информация „от първо лице“ за нововъведенията в училището, новата образователна стратегия и актуалните специалности, по които ще се обучават от този септември учениците.

Новостите в обучението от тази година представи директорът на училището Ирина Пенкова.

„Предлагаме изцяло обновена база с компютърно и технологично оборудване на кабинетите, интензивно изучаване на английски език и стипендии по време на обучението. Учениците ни получават безплатно обучение за придобиване на „В“ категория и възможност за надграждане до категория „С“. Благодарение на партньорите ни и националната програма за модернизиране на професионалното образование ще оборудваме с най-съвременна техника лабораторията за провеждане на обучение по най-новата ни специалност „Електрически превозни средства“, коментира тя.

Присъстващите на срещата се запознаха с част от партньорите на гимназията, които тази година протегнаха ръка на училището и ще отворят своите бази за практическо обучение на възпитаниците му.

„Работим с интелигентна система за управление на транспорта, електронна билетна система и видеонаблюдение. Въпрос на близко време е по улиците на Бургас да има електро автобуси. Затова в следващите години ще има търсене на специалисти по електрически превозни средства. Технологиите се променят бързо и ако искате да сте конкурентоспособни на пазара на труда трябва да бъдете добре подготвени. Гимназията по транспорт може да ви даде тази основа“, заяви Димо Петров от „Бургасбус“.

След дискусията родителите и учениците с интерес разгледаха напълно преобразените ученически стаи, кабинетите, лабораториите и новия физкултурен салон на Професионалната гимназия по транспорт.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...