Евроизбори 2019 21 май 2019 2019-05-21 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbjg0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5affa71e8c39b671b1c4fb076d9073fe31ac3aa0/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34679.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Елена Йончева: Ние ще сложим началото на края на ГЕРБ

Водачът на листата на „БСП за България“ с кандидати за европейски парламент  Елена Йончева и нейни колеги се срещнаха с подръжници на левицата в Бургас.

Пред множеството от хора на площад „Атанас Сиреков“ в центъра на града г-жа Йончева припомни, че въпреки всички милиарди евро, които Европа изпраща в България, страната ни е най-бедната държава в ЕС, а 1.5 милиона българи са под границата на бедността, защото заплатите и пенсиите са вид социален геноцид.

Водачът на листата посочи и конкретна причина за демографската криза, бедността, корупцията, сивата икономика и тоталното изоставане на страната по всички показатели.

Какво се случва в България пред последните десет години. Правителството на Борисов…Той заграби най-големите инвестиционни проекти в България за новата история. „Южен поток“ се превърна в „Турски поток“ и кранчето на газа се държи от нашата съседка. „Бургас-Александрополис“  вече го няма. АЕЦ Белене днес щеше да работи и нямаше да говорим как от утре се увеличава цената на електроенергията. Цените на основните хранителни продукти ще се вдигнат. Разбирате ли, какво прави Борисов?

Той предаде българските национални интереси. Защо? Защото е зависим от своето минало на човек с бухалка. Зависим е от своето настояще.

Германия успя да прокара „Северен поток 2“, а ние се предадохме, предадохме България. Това са проекти ,за които не можем да се преборим, а с тях щяхме да храним нашите деца и внуци. България можеше да се развива икономически, защото този ръст 3.6%, за който говорят, е ръст на бедността не само за това поколение, а и за следващото. През 2008 год икономическият ръст беше 6.8%, а днес е 3.6% и то не в резултат на производство, а в резултата на тези милиарди, които Европа налива в България. В резултат на тези два милиарда, които нашите роднини от чужбина пращат в България.

Това е орда. Борисов и неговите хора са като орда, която минава и опустошава България. Ще сложим ли край на това? Кажете?

България на практика се намира в революционна ситуация, защото се намираме на дъното. Образование, здравеопазване, катастрофа. Революция се прави по два начина. Или хващаме паветата и сопите или отиваме на избори. Все още можем да отидем на избори на 26 май и те са изключителни важни, защото след 26 май с N:18 ние ще сложим началото на края на ГЕРБ, а ГЕРБ са в основата на огромния грабеж в България.

Защото тези апартаменти са само върхът на пирамидата. Отдолу има една огромна грамада. 11 млрд евро се изнасят всяка година от България в резултат на кражба от европроекти, в резултат на сивата икономика, която е 30% в България, в резултат на организираната престъпност, в резултат на загубите от чужди инвестиции. През 2008 год имаше над 10 млрд евро чужди инвестиции, за миналата година са под 1 млрд евро. Защо?

Казват ни, че е поради три причини. Корупция, лошо работеща съдебна система и липса на предвидимост. Един бизнес не знае следващия месец с колко ще му се вдигне електричеството. С колко повече ще трябва да плаща.

Корупцията изяжда бъдещето ни.

Защо не сме в Шенген? Заради корупцията. Не сме в Шенген и ни готвят втора писта в Европа заради всички показатели, по които сме на последно място.

Борисов какво направи за къщата в Барселона? Нека каже на кого се е обаждал, за да спрат тези разследвания. Ние ще го разберем след  като ГЕРБ си отиде, на кого се е обаждал, на кои журналисти, за да се спре разследването.

Ние внесохме сигнал в прокуратурата, да разследват една сметка, където са налети 1.7 млн евро. Това може да са джобни пари за Борисов, нека каже той.

Спомняте ли си за какво го бяха хванали Ал Капоне? За неплатени данъци за 30 000 долара, въпреки че той е печелел стотици милиони от нелегален бизнес.

А те казват, че няма кой да ги хване. Няма кой да ги накаже….кажете ми има ли кой да ги хване? Има ли кой да ги хване? Ние ще ги хванем, Европа ще ги хване, защото тази корупция поражда евроскептицизъм. На Брюксел вече не им трябва тази грабителска шайка и те ще ни помогнат. Защо Борисов гласува против Кьовеши? Защото тя ще ги хване, защото тя ще ги накаже.

На 26 май България има два избора. Или оставяме тази криминална шайка, това криминално робство да продължава и все повече млади хора да напускат България или отиваме да гласуваме, защото на следващите избори ще бъде късно. Тогава няма да можем да имаме свободен вот.

Какво се случва с демографската криза в България? Какво се прави Трябва ни икономика с висока принадена стойност. Трябва да се помогне на мадите хора.

Ние ще дадем за всяко второ трето дете по 6400 лв на работещо семейство. На тези, които плащат на държавата своите социални осигуровки. Трябва да се намали данъчната тежест на родителите, които работят. Детските  общински градини да са безплатни , както е в Европа. Да се намали ДДС на лекарствата, на детските градини.

Най-важна е икономиката. Няма я. Ние изнасяме суровини, а всяко десето българско село е на изчезване.

Въпреки милиардите от Европа ние ставаме демографска пустиня, защото 70% от тези милиарди от Европа се дават на под 100 семейства. А в България има регистрирани над 90 000 земеделски производители.  Дава се на под 100 семейства, защото се връщат парите по-лесно. Това се знае. Защо е феодализацията на българските общини. Кой може да спечели обществени поръчки? Трябва да познаваш някой от шайката от ГЕРБ. Младите хора не могат да разчитат на своите знания, на своя професионален опит. Трябва да разчитат да са част от далаверата и хората си заминават заради липса на перспектива.

И ние ще променим това. С ваша помощ.

Казвайте на ваши близки, приятели. Важното е да се гласува. Колкото повече българи гласуваме на тези избори, вероятността тези манипулации, които ни подготвят, техният ефект ще бъде минимален.

Гласувайте, независимо за кого, само не и  за шайката, но само БСП може да свали ГЕРБ. Затова не разпилявайте гласовете си.

Гласувайте с бюлетина N:18“

Ето и част от изказванията на някои от останалите кандидати за евродепутати от листата на "БСП за България"

Момчил Неков

 

Нека да кажем кои са основните проблеми в България?Не са ли болниците, не е ли образованието, не са ли доходите на хората и стандартът на живот областите, в които България се справя най-зле? Ние не сме второ качество граждани. Това са сферите, в които ГЕРБ обрича българите. Ние не сме малка нация. След Германия и Франция третата държава, която определя европейската политика е Холандия. Тя е в пъти по-малка. Не трябва да чакаме шефовете в Брюксел да казват! Време е това да спре! Ние сме единствената алтернатива за България. Всички други са се коалирали с ГЕРБ и виждаме до какво ни докараха”

Крум Дончев 

"Тук усещам нещо много силно, енергията на града, духа и младостта. аз и всчики ние от БСП вярваме, че енергията и децата са нашето бъдеще. Искаме да работим за младите, за младежта, но знаете ли...ей, там някъде ме дръпна едни възрастен човек и ми каза "Круме, аз лош материал ли съм" и аз му казах, че той и вие  сте нашите майки и бащи. Всички ние трябва да следваме нашата история, да бъдем достойни, да бъдем смели, да бъдем честни. Да имаме мнение. Гласувайте, за да можем да променим България"

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Коментари

Евроизбори 2019 ...


dev.says |> hello(:world) ...


Арт шега ...