спорт 17 май 2019 2019-05-17 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbkpnIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--dd96f201abe422b1e54822efc5a64f457245e128/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34652.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Бургаските акробати създадоха зрелищно спортно шоу

Четирите клуба по акробатика в Бургас превърнаха Деня на българския спорт – 17 май, в истински зрелищен празник.

Спортната проява се проведе във физкултурния салон на ОУ "Васил Априлов". Сред участниците в програма беше и олимпийската шампионка от младежките игри в Буенос Айрес Мариела Костадинова.

"Подобряваме все повече спортната инфраструктура в Бургас, за да има добри условия за спортуване от хора на всякаква възраст и най-вече младите да имат повече физическа активност на открито. Вашето училище е отличен пример за това. Спортувайте, за да бъдете активни, пълноценни и здрави! Честит Ден на българския спорт!", поздрави участниците кметът Димитър Николов.

За доброто настроение на всички гости се погрижиха танцов състав от ОУ "Васил Априлов", мажоретките от Професионалната търговска гимназия и акробатите от четирите бургаски клуба "Черноморец", "Бургас", "Акро джъмп" и "Нефтохимик 2011".

За да видят сложните акробатични съчетания бяха дошли зам.-кметът по спортни дейности Лорис Мануелян, началникът на РУО-Бургас Виолета Илиева, директорът на ОУ "Васил Априлов" Марияна Стефанова, директорът на Професионална търговска гимназия Павел Чепов, и Димитър Костов - директор на спортно училище "Юрий Гагарин", общинският съветник Антон Берданков и началникът отдел "Спорт" в Община Бургас Веселина Деведжиева.

Сред гостите на спортния празник бяха още легендарните бургаски спортисти Антон Коджабашев- трикратен световен и трикратен европейски шампион по вдигане на тежести, зам.-председател на Комисията по спорт към Общински съвет - Бургас, Ирена Бакалова - двукратна световна шампионка и трикратна европейска шампионка по спортна акробатика, Драгомир Драганов - треньор на националния отбор по спортна акробатика, Николина Христова - вицепрезидент на техническата комисия на международната федерация по акробатика.

Организатори на събитието бяха Българската асоциация спорт за всички, Министерството на младежта и спорта и Община Бургас.

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...