Евроизбори 2019 03 май 2019 2019-05-03 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBclJSIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c20cdcfcff0436452fcbab8f3a5a0ae9ec19d6fb/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34556.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Иво Христов: Победа на „БСП за България“ е прелюдия към предсрочни избори

Победа на БСП за България / в абсолютен брой гласове/ на тези избори означава нова политическа ситуация и прелюдия към предсрочни парламентарни избори – коментира в Бургас четвъртият в листата на социалистите Иво Христов.

Той посочи като важен фактор гневът на хората от скандалите, които вече трудно могат да бъдат изброени, заради което вероятността за преждевременно приключване на мандата е голяма.

Ако ГЕРБ възнамерява да употребява добре познатите технологии за манипулации за изборите като аферата „Костинброд“,  рискува да предизвика огромен гняв сред хората и проблемът да се интернационализира – заяви доскорошният съветник на президента.

Иво Христов изрази надеждата си изборната администрация да функционира изрядно.

Представителят на гражданската квота в листата на социалистите определи евроизборите като  „разломни“, защото резултатите от тях могат или да разрушат или да бетонират статуквото.

Според него у нас властта е практически монополизирана на всички нива, ГЕРБ владее националната изпълнителна власт, огромна част местната власт, оказва много силно влияние върху съда, прокуратурата, медиите, ГЕРБ управлява службите и по-конкретно премиерът Борисов.

Ето защо кандидатът за евродепутат, че евентуална победа на ГЕРБ би превърнала всеки следващ изборен вот в демократична бутафория.

Очакванията на Иво Христов са следващия мандат на европарламента да бъде много сложен и в него да се постига трудно мнозинство за съставянето на комисия.

Като една от задачите пред социалистите той посочи въвеждането на единна европейска ставка на минималната заплата, но призна, че разликите в доходите в различните европейски заплати са огромни и това икономически неравенство в ЕС прилича на процесите, бележещи края на бивша Югославия.

купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Коментари

Евроизбори 2019 ...


dev.says |> hello(:world) ...


Арт шега ...