спорт 18 апр. 2019 2019-04-18 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbXMzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d05a90f97f6928995423e3bf1afa0f266565dbdb/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34423.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Стогодишнината на футболния „Черноморец“ обедини бургазлии

Футболни деятели, легенди на клуба, треньори, специалисти, предприемачи от града и региона, фенове и спортни хора обединиха около идеята Стогодишнината от основаването на „Черноморец“  да бъде превърната в празник на Бургас.

Представители на ръководството на „акулите“ и членове на Инициативния комитет по организацията на честванията на юбилея представиха програмата със събитията, които ще се проведат във връзка с влизането на „Черноморец“ в  семейството  на „стогодишните“  отбори.

Почетният президент Тома Томов посочи като своята най-голяма радост това, че отборът е бил запазен с цената на всичко и посреща своя юбилей като добре организиран клуб, който следва стъпка по стъпка стратегията си за завръщане в професионалния футбол.

Президентът на отбора Костадин Марков призна, че за него и за колегите му от ръководството приоритет е развитието на детско юношеската школа, където в момента тренират над 200 деца от Бургас и региона.

Нещо повече, въпреки своя аматьорски статут „Черноморец“ в скоро време ще има два отбора в елитните младежки групи, където се състезават надеждите на водещите професионални клубове в страната. За да бъдат развити бургаските таланти, те ще тренират в близко време по методиката на австрийски ,германски и испански клубове, а целта е при завръщането си в „Б“ или в „А“ група отборът на „акулите“ да бъде изграден изцяло от играчи, продукт на клубната академия.

Г-н Марков гарантира, че бюджетът на клуба е обезпечен, организацията постоянно се развива.

От името на спонсорите Васил Данев посочи, че те даряват среща за възраждането на клуба, защото вярват, че това е истинският „Черноморец“ и той трябва да бъде подкрепен с всички сили от всички в града.

А доайенът на отбора Васил Стоянов изрази признателността си към всички, които са спасили от изчезване отбора, като са придобили лиценза и за регистрирали марката с името „Черноморец“, за да го съхранят жив.

От месец май до месец август програмата за честванията на стогодишнината включва представяне на фотоизложба, проследяваща историята на отбора, футболен турнир между отбори на училища в Бургас, празничен концерт  и футболен турнир с участието на стогодишни български клубове.

Поздрав към „Черноморец“ отправи и зам. кметът на Община Бургас Лорис Мануелян.

 

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...