образование 13 апр. 2019 2019-04-13 2019-04-14 https://www.burgas-reporter.com/attachments/49eca83223d2dac3dd8319b95c518adf5adbf2f3/store/fit/600/400/fd77a6cacc899055fbec5b0b21dd7c9323a45c460cb326ed4eea5760ed66/article_image

Burgas Reporter Ltd.

Министърът на образованието гостува на Строителния в Бургас

Министърът на образованието Красимир Вълчев беше официален гост на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето” в Бургас.

Просветният министър, придружаван от кмета Димитър Николов, разгледа реконструираните кабинети, професионални работилници и новата спортна площадка на училището.

На събитието присъстваха още зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, областният управител Вълчо Чолаков, директорът на Регионалния инспекторат по образование инж. Виолета Илиева, както и народни представители.

"Бих искал да използвам този приятен повод, за да благодаря на Министерството на образованието, което ни съдейства 6 професионални гимназии в Бургас да бъдат модернизирани и да бъде обновен сградният фонд, с цел подобряване на образователния процес", заяви кметът Димитър Николов.

В рамките на проекта е извършена реконструкция на дворното пространство и поставяне на нова ограда, модернизиране на спортната площадка, полагане на хидроизолация и топлоизолация на подземен етаж на сградата, подмяна на площадковата канализация, изграждане на поливна система, монтаж на LED осветление, изграждане на видеонаблюдение и засаждане на декоративна растителност.

Като част от  проекта е доставено модерно мултимедийно и компютърно оборудване и е инсталиран софтуер (системата за кадастър на населени места и програма за автоматизирана обработка на измерванията за геодезически мрежи и геодезически снимки), който се използва от специалистите в общинските, държавни структури и бизнеса.

Доставено е също така специализирано оборудване за провеждане на практически занимания на терен.

Ремонтните дейности в гимназията са изпълнени по проект "Подобряване качеството на професионалното образование чрез модернизация на образователната инфраструктура в шест професионални гимназии в гр. Бургас", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г.

образование ...


политика ...


спорт ...