различно 02 апр. 2019 2019-04-02 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdncyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--cc351722882149703db1fffbbc09c2df272bca71/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34268.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Фицата и Бате Енчо ще готвят улична храна в Бургас

Обичани български актьори и певци ще пристигнат в Бургас, за да се включат в най-вкусния фестивал - Street food & Art Festival „Кино и храна”.

Инициативата ще се проведе от 7 до 11 август в района на Пристанище Бургас. На площ около 20 дка ще бъдат разположени каравани, камиони, представляващи кухни на колела, маси с места за около 1500 човека, павилиони, музикална сцена и много други изненади.

Организаторите издадоха в аванс, че своите кулинарни умения ще демонстрира актьорът Филип Аврамов - известен още като Фицата, който ще дойде с групата си „Джнджифил”.

„Освен, че е известен със своя артистичен талант, Филип е много добър музикант, а се оказа, че обича и да готви. Друга изненада ще бъде един от любимите водещи на децата – Бате Енчо. Той обаче ще влезе в ролята на самурай и ще демонстрира своите познания в японската кухня.”, заяви Николай Тодоров от "Културно-масова дейност" ЕООД, организатор на събитието.

Във фестивала ще се включат също кулинари от различни екзотични страни. Досега участието си са потвърдили готвачи от Индонезия, Виетнам, Гърция, Турция, Тайланд. На метри от морето те ще приготвят най-популярните и вкусни рецепти на улична храна в съответните страни. Своите готварски умения ще демонстрират и много български майстори. Акцент ще бъде даден на популяризирането на черноморската кухня.

„Амбицията ни е това да е най-вкусният и най-ароматният фестивал в страната. Културата на хранене не е свързана само с това какво и къде ще ядем, а и как ще го направим – в каква компания, в каква обстановка, какво ще е преживяването. В Бургас ще съберем някои от най-атрактивните майстори на улична храна. Ще присъстват различни блогъри и влогъри, които се занимават с кулинария, поканили сме участници от реалити формати, а също музиканти и актьори, които обичат да готвят.”, допълни Николай Тодоров.

Програмата ще бъде целодневна и ще включва различни концерти на БГ банди, тематични DJ партита, представяне на готварски книги, както и лятно кино с прожекции на кулинарни филми.

В последния фестивален ден Бургас ще бъде домакин на първите European Street Food Awards /Европейски стрийт фууд награди/ за България. Състезание, което ще излъчи българския представител за Големия финал в Малмьо, Швеция в края на септември.

 Идеята на организаторите е „Кино и храна” да бъде съчетан с друг нов за Бургас фестивал - SPICE MUSIC FESTIVAL - 90's edition, който ще се проведе на 9 и 10 август и ще събере най-големите звезди на 90-те години. През тези два дена (9 и 10 август) достъпът до Street food & Art Festival ще бъде само за онези, които са си купили билети за музикалния фестивал. На другите дати (7,8 и 11 август), кулинарният фестивал ще е с вход свободен.

 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...