спорт 19 март 2019 2019-03-19 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdUkzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--bec36374113d83600fbdc5451cd1cb9eb9ca2f9a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34120.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Ватерполистите на „Черноморец” ликуваха с две купи за един ден

Младият отбор на „Черноморец” защити второто място от турнира за Купа България по водна топка - мъже.

За втора поредна година бургаският клуб се класира и игра на финал. Пред родна публика на басейна в „Парк Арена ОЗК” бургаските ватерполисти

триумфираха със сребърните медали.

Радостта за СКВТ „Черноморец” беше двойна. Паралелно с турнира за мъже, на басейна в „Меден рудник” се проведе турнирът за жени. В надпреварата момичетата на треньора Петър Йонов също станаха носителки на Купа. Те спечелиха бронза, като на първо място завърши „Ботев 2000”, а втори е „Локомотив НН”. Четвъртото място зае „КПС Варна”.

Мъжкият отбор на „Черноморец” беше единственият тим в турнира, който спечели и четирите си мача в група „Б”. След убедителни победи над „Нептун” с 14:5, „Комодор” с 11:8, „Черно море” с 10:6 и ЦСКА с 10:7, бургазлии оглавиха класирането с пълен актив от 12 точки и заслужено стигнаха до финал. В другия поток „КПС Варна” детронира носителя на Купа България „Локомотив НН”.

За съжаление и много неочаквано във финалния двубой от турнира „черноморци” не успяха да покажат играта, която предложиха в мачовете от груповата фаза. И двата отбора бяха абсолютно равностойни, но в завършващите удари шансът беше на страната на „КПС Варна”. „Черноморец” удари пет греди, а вратарят на съперника спаси всичко възможно. Варненци спечелиха трофея на страната със 7:1 /2:0, 2:0, 2:0, 1:1/, а за втора поредна година „Черноморец” ликува с Купата за второто място.

„Финалът не се получи като резултат, но като игра, да. Играхме срещу сериозен съперник, но имахме малшанс ударите ни да отиват в гредите и вратаря. През целия турнир отборът игра на ниво, излизаше от тежки ситуации и от изоставащи в резултата обръщахме съперника и побеждавахме убедително. В този мач нещата не се получиха. Не бяхме достатъчно концентрирани. Не влязоха головите положения, които създадохме. Може би младите играчи трябваше да вземат инициативата, а не да се доверят на рутинираните в отбора. Въпреки загубата съм доволен от представянето на отбора ни”, коментира старши треньорът на „Черноморец” Петър Йонов.

„Имахме много късмет. „Черноморец” е силен отбор. Изиграхме един мъжки мач, но просто ние имахме шанс. Целта ни е да вземем държавните титли при юношите и медал при мъжете,” каза треньорът на победителите Найден Найденов.

„Играем с по-малки състезатели в състава. Част от момчетата тренираме в София, останалите тук и в процеса на игра се стиковаме. За нас това е голям успех, записахме четири победи с голова разлика. След завършване на гимназия много от момчетата спират да тренират, защото стават студенти или по други причини, и мъжкият отбор всяка година се попълва от млади състезатели”, бе коментарът на капитана на „Черноморец” Виктор Арсенов.    

За турнира Петър Йонов разчита само на четири момчета в мъжка възраст. Това са студентите Ивайло Стоянов и Георги Ненов, които учат в София, световният шампион по математика Константин Гаров, който е студент в Кеймбридж, и работещият в столицата капитан Виктор Арсенов.

Другите състезатели в тази възраст са Павел Ангелов и Белослав Желязков. Първият пропусна надпреварата заради служебни ангажименти, а Желязков е с контузия и не взе участие в мачовете на „Парк Арена ОЗК”.

Голямата изненада в турнира беше отпадането на големите фаворити от столицата „Локомотив НН” и ЦСКА, които останаха извън призовата тройка. В малкия финал „Локо” беше победен със 7:6 от „Черно море”, който взе бронза.

Призьорите бяха наградени от кмета на Община Бургас - Димитър Николов, президента на БФВТ Петър Петров и народния представител Галя Желязкова. На финалния мач присъстваха общински съветници, сред които шефът на Комисията по спорт към ОбС - Бургас - Калчо Белов, Антон Берданков и началник отдел Спорт Веселина Деведжиева.

Съставът на „Черноморец”: Георги Ненов /Михаил Колев/, Иван Синицин, Димитър Данов, Георги Митев, Калоян Димитров, Стоян Вангелов, Никита Степанов, Мартин Гаров, Ивайло Стоянов, Виктор Узунов, Константин Гаров, Виктор Арсенов.

РЕЗУЛТАТИ:

Черноморец – Нептун 14:5

Комодор – Черно море 4:13

Аква Спорт – Тича 13:8

Славия – КПС Варна 7:4

ЦСКА – Нептун 18:6

Черноморец – Комодор 11:8

Локомотив НН – Тича 15:2

Славия – Аква Спорт 7:9

Комодор – Нептун 9:3

ЦСКА – Черно море 7:7

Славия – Тича 12:3

Локомотив НН – КПС Варна 5:8

ЦСКА – Комодор 10:11

КПС Варна – Аква Спорт 5:4

Черноморец – Черно море 10:6

Локомотив НН – Славия – Мачът не се доигра след отказване на „белите”, които напуснаха басейна 1:22 секунди преди края при резултат 11:3

Черно море – Нептун 20:5

КПС Варна – Тича 14:5

ЦСКА – Черноморец 7:10

Локомотив НН – Аква Спорт 10:10

МАЧ ЗА 3-4 МЯСТО – Локомотив НН – Черно море 6:7

МАЧ ЗА 1-2 МЯСТО – Черноморец – КПС Варна 1:7

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...