различно 06 март 2019 2019-03-06 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBajQzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--6bddd95102f17cbddaaebec6cfc5e05f221d88dc/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34001.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Димитър Кърнев и Дидо за новото парче на D2 "Марс"

Една от най-успешните рок банди у нас - D2, са включили Бургас в националното си клубно турне. Музикантите ще застанат пред своите почитатели в черноморския град на 8 март. В Alive Bar те ще представят най-новото си парче „Марс”, което малко след излизането си се превърна в хит. Дни преди концерта разговаряме с двама от членовете на групата - Димитър Кърнев и Деян Каменов - Дидо, за да разберем подробности около създаването на песента.

-Новото парче може да се нарече „космическо”, защо и как се появи тази песен?

Митко:
„Марс” се роди преди около две години, докато бях на един санаториум. Просто хванах китарата и някак си я засвирих. Досега не ми се беше случвало подобно нещо!

-Как се приема новата Ви песен? Може ли това парче, заедно с интригуващия клип към него, да се нарече вече хит и очаквате ли да ви изпрати направо в „космоса” на музикалните класации?

Митко: Много ни радва фактът, че повече от всякога, хората около нас, както и феновете, изразяват много позитивно отношение! „Марс” вече се задържа и в националната класация на „Профон”, в момента е сред най-излъчваните български песни.

-Клипът към песента е доста атрактивен, разкажете малко повече за неговото създаване?

Митко:
Процесът беше дълъг и труден, но когато вярваш, че си струва, няма път назад!

-Концертът ви в Бургас е точно на женския празник – 8 март, с кои други песни ще „ухажвате” дамите в черноморския град?

Дидо:
Разбира се, с най-големите хитове на бандата, както и с няколко любими кавър версии. Забавлението по тези концерти е гарантирано! 

-Бургас е част от националното ви клубно турне. Различава ли се публиката в различните градове, или феновете навсякъде са фенове и се забавляват максимално?

Дидо:
Мисля, че по-вярно е да кажа, че навсякъде хората идват с едно и също прекрасно чувство: уважение към българските музиканти, и пълна освободеност, не хапем (смее се)

-От тук накъде? Гледате ли вече към ново парче и към нов проект?

Митко:
В тези дни довършваме ремикса на „Марс”, скоро ще има премиера.

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...