различно 04 март 2019 2019-03-04 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBalUzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--64d99037576c3019ae491b0931556a61bf469621/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33985.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Енрико Мавилия и предизвикателството да произвежда пастата „Мавилия“ в Българово

Енрико Мавилия е създателят на компанията за производство на италианска паста „Мавилия“. Фирмата е базирана в Белгия и се е изправила пред предизвикателството да разкрие свое представителство не къде да е, а в индустриалната зона до град Българово. Помолихме сеньор Мавилия да ни обясни какъв мотив стои в основата на неговото смело бизнес начинание и на този скок в неизвестното.

Какво знаехте за България, преди да дойдете тук, за да търсите мястото за вашата инвестиция?

Знаех, че е прекрасна държава, много силна в областта на  зърнопроизводството. Също така, че е развиваща се по-бързо,  отколкото всички ние можем да си представим.

Идеята ви да инвестирате в  тук, в България, в Българово? Това някакво икономическо приключение ли е  ли е или добре обмислен стратегически ход?

Не съм открил разлики между двете, защото смятам, че дори и най-добре обмисленият стратегически ход е някакво икономическо приключение и предизвикателство.

Кога разбрахте, че от цяла Европа, от цяла България, Българово е вашето място за новото предизвикателство пред вашата компания?

В онзи момент, когато край Българово целите ми обувки станаха в кал.

Чу се, че намерението ви е да използвате български суровини и материали. Отговорят ли на вашите стандарти и изисквания нашите производители?

Ще кажа, че българските продукти са на световно ниво.

Колко съставки има в прясната паста „Мавилия“?

В зависимост от пастата – може да стигнем до двадесет.

Защо един клиент би спечелил ако си купи прясна паста от вас, а не пакетирана паста от магазина? Какъв по-различен вкус ще получи в чинията си?

Най-важното за нас е качеството. Равиолите ще са направени така, както са били правени от родителите на родителите ми – на ръка. Но ти ще си първият, който ще опита вкуса на нашата паста.

Получихте ли подкрепата, която се надявахте да намерите тук от страна на кмета на Българово и кмета на Бургас?

Подкрепата беше повече, отколкото очаквахме.

Имало едно време един амбициозен и смел италианец, който създал  белгийска компания, за производство на италианска прясна паста, но преместил компанията на България, за да продава паста в цяла Европа…ако това е приказка, вярвате ли, че в нея доброто ще победи?

Аз винаги търся  баланс във всичко. Смятам, че накрая всичко ще бъде както трябва.

Ако ваши бизнес партньори и приятели от Белгия, Холандия или Италия ви попитат дали си струва да инвестират в България или по-точно в Българово…ще ги поканите ли да ви станат съседи в индустриалната зона?

Ще отговоря на този въпрос след няколко години.

Коя българска дума знаете?

Да. Добро утро. Добре. Също така мога да напиша името си на български

А кое българско ястие сте опитвал?

Кюфтета. Таратор. Баница.

 

Автор: Красимир Калудов

 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...