спорт 20 фев. 2019 2019-02-20 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBalU1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--8f5ac79e9cc9033c0fb38b8977185794ce4957e1/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33875.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Радостин Кишишев: Искаме "Черноморец" да зарадва бургазлии с играта си

За пръв път от много години насам бургаското футболно дерби между „Черноморец“ и „Нефтохимик“ се завръща на мястото си и ще се проведе на стадион „Черноморец“, където промяната по трибуните и терена е огромна.

Начело на „акулите“ е Радостин Кишишев и го потърсихме с коментар за състоянието на отбора и готовността му да влезе в дългоочаквания в града футболен дуел.

Броени дни преди съботния мач, бихте ли казал, че „Черноморец“ е готов за пролетния дял на първенството и как протече подготовката ви?

Смятам, че подготовката премина много добре. Времето беше с нас и се готвихме при изключително добри условия. Важно е да се каже, че играхме контролни мачове срещу по-силни противници от нас. Отборът показа, че е готово за първия мач от пролетния полусезон.

Съзнателно ли избрахте да премерите сили и да разберете къде сте стигнали срещу отбори от професионалния футбол?

Да, този избор беше съвсем съзнателно направен, защото срещу по-силни отбори се виждат повечето грешки и съм много доволен, че видях някои наши слабости, които нямаше как да забележим срещу по-слаби съперници и съответно да изчистим.

Макар че за вас, треньорите, резултатите от контролите са с не особено голямо значение, може ли да припомните част от тези мачове от подготовката?

Играхме срещу няколко отбора от „Б“ група. Срещу Черноморец Балчик и срещу Несебър постигнахме победи. Играхме срещу Поморие в последната среща от подготовката и загубихме с 1-2, но беше изключително равностоен мач. Срещнахме се с отбор от висшата футболна лига на Сърбия. Ние се представихме нелошо, но точно тогава бяхме в пика на физическата си подготовка и за мен беше важно да покажем именно това. Нещата привидно днес добре, но трябва да покажем това още в първия мач, който предстои.

Как протича селекцията с напуснали с новопривлечени играчи в Черноморец?

Освободихме някои играчи. На тяхно място бяха привлечени нови шест попълнения. Васко Калоянов, централен нападател, който идва от  отбора на Царско село. Добре познат е на всички почитатели на футбола в Бургас.  Той самият е бургазлия.

 Всички новопривлечени с едно изключение са юноши на Черноморец. Христо Лемперов игра в първодивизионния Дунав Русе, Станислав Дрянов пък беше в Поморие. Все футболисти, които са се доказали в професионалния футбол. При нас вече е Даниел Стаматов, който е юноша на Черноморец. Той премина през Поморие и последно през Нефтохимик. Петко Пацов беше вратар в Несебър през последния сезон, той също е наш юноша. Иван Стоянов, който идва от Созопол. Един изключително талантлив централен защитник с голям потенциал и се надявам, че с него и с всички останали ще положим една здрава основа на бъдещи добри резултати.

Ако се върнем към есенния полусезон, в кой мач видяхте „Черноморец“ да играе на онова ниво, което винаги искате да виждате?

Най-добрият ни мач беше срещу Марица Пловдив, който не спечелихме. Въпреки това отборът ни показа голям потенциал и голямо израстване в играта си. Опитът на съперниците ни се оказа решаващ тогава. Но мога да посоча и други срещи, в които победихме. Имахме страхотен мач срещу Загорец от Нова Загора. Изобщо първите пет отбора в нашата „В“ група са като ниво готови да играят в „Б“ група. Вече с какъв успех, това не мога да кажа, но имат такъв потенциал.

За предстоящото дерби с Нефтохимик. Познавате ли ги като моментно състояние, има ли място за изненади?

Познаваме се много добре. Както ние, така и те ни познават. Очаквам, че на преден план ще излезе характерът в този мач. Излизаме срещу лидера в първенството. Точковата разлика е голяма, но след този мач се надявам да скъсим дистанцията. Ще се опитаме до края на сезона да скъсим колкото се може повече. Очаквам тежък мач. Както за нас, така и за тях. Няма нужда от някаква допълнителна мотивация за този мач.

Смятам, че има дразнител, в последният месец стадионът ни ври и кипи. Прави се много за футболния отбор, за развитие на футбола в Бургас. Надявам се да покажем, че сме направили един боеспособен състав, който да радва феновете. За нас най-важното е, когато дойде човек на мач тук, да види един спретнат и чист стадион, да види една добра игра на терена и ако постигнем положителен резултат, тези хора по трибуните ще получат едно удовлетворение от случващото се в града. Искаме хората да видят добър футбол, макар на ниво „В“ група.

 

 автор: Красимир Калудов

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...