образование 22 ян. 2019 2019-01-22 2019-01-22 https://www.burgas-reporter.com/attachments/8d6ac317fcaf5c93f7214701a648e47369e968ae/store/fit/600/400/8ac3340b298a99d901f8e643e4fd63529ddd8b9fd2761b92b4417b9faf82/article_image

Burgas Reporter Ltd.

Ученик от бургаската английска гимназия е на финала на конкурса за стипендията на Фондация „Кроношпан“

Ученик от бургаската английска езикова гимназия  „Гео Милев“ е един от четиринадесетте финалисти в конкурса на Фондация „Кроношпан“ за избор на стипендиант за обучение  в американския университет за предприемачи „Бабсън колидж“ в Бостън , Масачузетс.

С резултатите си до момента  Иван Вълканов успя да изпревари претенденти за стипендията от Централна и Източна Европа и да се класира до това ниво на надпреварата с още тринадесет зрелостници.

Освен бургазлията на финала се класираха още двама негови връстници от България, както и представители на Сърбия, Турция, Унгария, Русия и Украйна.  

По традиция предпоследното изпитание преди финала беше участие в уъркшоп „Micro Lаb“, провел се в град Себеш, Румъния, където Кроношпан има производствено предприятие.

Всеки участник в това ниво получи възможност да предложи и развие бизнес идея и бизнес план чрез работа в екип с непознати партньори.

По този начин от оценяващата комисия можеха да преценят как участниците в конкурса взимат работещи решения в екстремни ситуации.

Преодолелите това изпитание преминаха и през изпити на ниво TOЕFL и SAT, а таксите за тестовете бяха покрити от фондация „Кроношпан“

Следващото ниво е от ключово значение и то е лично събеседване  -интервю с деканите по приема в Бабсън Колидж.

През месец март оценяващата комисия ще обяви своето окончателно решение и един от финалистите ще получи възможността да стане студент в университета, който повече от двадесет години оглавява класацията на образователните центрове за подготовка на предприемачи в САЩ.

Фондация „Кроношпан“  осигурява пълната стипендия за обучението на победителя в конкурса.
 
Средствата покриват  разходите през четирите години на обучение, в това число такси, настаняване, учебници, здравна застраховка и пътувания до САЩ и обратно.
 
През миналата година пловдивчанката Мартина Гарабедян спечели стипендията и признание за българските учители и училища.
 
Мартина се обучава в Бабсън Колидж вече втори семестър.

снимката е архивна
 

образование ...


политика ...


спорт ...