различно 17 ян. 2019 2019-01-17 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdTQzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1db84261d04232ebffac4345925c0c110477da69/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33595.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Първото пълнолуние за 2019 г. идва с пълно лунно затъмнение

На 21 януари 2019 година ще стартираме новата седмица на доста високи обороти – пълнолуние, което ще бъде съпроводено с лунно затъмнение. 

Частичните фази на затъмнението ще започнат в 05:37 часа, когато Луната ще навлиза в земната сянка, тогава Луната ще изглежда червеникаво-кафява, а в 07:16 часа за Бургас ще бъде пълното лунно затъмнение. В този момент тя ще се намира ниско зад западния хоризонт

Заради червеникавия цвят, който Луната придобива понякога, във фолклора  се е появил терминът Кървава луна или Вълча луна. А причината за това оцветяване се дължи на факта, че слънчевите лъчи няма как да достигат пряко. Вместо това малка част от инфрачервените лъчи на Слънцето ще бъдат филтрирани от земната атмосфера и отразени към Луната. В резултата на което ние ще наблюдаваме от Земята червено обагрената Луна. Точно поради същата причина виждаме Слънцето червено при изгреви и залези.

От Астрологична гледна точка самото лунно затъмнение се случва в знака на Лъва, в 0 гр 52 мин. Родените с планети или важни точки в рождените си карти около градуса на затъмнението (+/- 3 градуса около) много силно ще усетят ефекта. Така например за родените в периода от 21 до 26 юли това означава, че тяхното рождено Слънце е пряко засегнато. 

Лунното затъмнение се случва непосредствено преди изгрева на слънчевата светлина. Това показва, че пряко ще се засегне сферата на чувствата в личният живот. Всички емоции, които ще изпитате през периода от 20 до 22 януари, ще бъдат по-остри и по-интензивни. От една страна, това е добре, защото в този момент ще имате шанса да промените вашата съдба към по-добро. От друга страна, прекомерната проява на емоции може да доведе до неприятни последици. Затова се постарайте да действате разумно и да контролирате чувствата си. Освен това не се претоварвайте емоционално и физически. 

Обобщено казано за всички: в този ден не е желателно да се поддаваме на сърдечните си импулси, защото това ще доведе до неприятни последици за нас; желателно е да контролираме емоциите си, да не бъдем груби и да не се караме с някого. Сега не е моментът да разрешаваме стари проблеми. Напротив, важно е всички наши действия да бъдат насочени към поддържане на мира. Това е най-благоприятната възможност да се възползваме от съдбата!

 При затъмненията винаги се изважда на преден план важна тема в живота на човек. Тогава тя бива добре осветена от непредвидими ситуации. Следователно на нас ни се дава шанс да се справим по-добре с нея. Т.е. имаме възможност да преосмислим цялостната си концепция по дадения проблем и получаваме шанса да се откажем от стария си начин на мислене и действие и да поемем в нова посока. 

Понеже затъмнението и пълнолунието се случва при Луна в Лъв и Слънце във Водолей ще се акцентират следните теми:

В съзнанието на едни ще изплуват детски травми, при други ще изскочат нерешени проблеми с децата;

Има вероятност при някои да настъпят раздели с близки хора (приятели) или отношенията да се променят да преминат на друго ниво;

Възможно е при други важна жена да напусне животът им.

Около 21 януари (седмица преди и седмица след затъмнението) всеки (дори тези, които не разбират от Астрология) ще усети или вече е усетил кои теми в живота му ще се активират. 

И за финал: при пълнолунието Слънцето е в знака на Водолей – всеки план на този етап ще е предпоследен, затова се подгответе за непредвидими ситуации, които ще изискват от вас по-нестандартен подход и по-напредничаво мислене. 

Определено интересното предстои!

Лично ваш астролог Николина Пейчева

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...