различно 30 дек. 2018 2018-12-30 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbkpQIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5132fd5e60595e09367e16c539c160d4868c9d80/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33438.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Ваня Кирова: Мечтите винаги се сбъдват, когато силно вярваш в тях

Тя е красива. Тя е успешна. И нещо повече, тя умее да прави другите успешни. Нейното име е Ваня Кирова-Маринова – бивш модел и представител на единствената в Бургас модна агенция "Inter Model's Burgas". Ваня е и лицензиант на конкурсите за красота по Южното Черноморие. Благодарение на нея местни красавици стигат до финалите на националния конкурс „Мис България”, а тази година успехът беше още по грандиозен, тъй като победителка в престижната надпревара стана дургазлийката Теодора Мудева – откритие на Ваня.

- Съвсем наскоро модната агенция, на която си представител в Бургас, отпразнува 8 години. Много или малко е това време и как би определила пътя, който си изминала? Кое помниш повече трудностите или успехите?
- Като се обърна назад, ми се струва, че тези 8 години са един миг, но истината е че всъщност са доста време. Време на много труд, доказване и успехи.

Определям пътя като правилен, защото в крайна сметка е важен резултатът, а аз съм доволна от равносметката след 8 години.

Помня как при първото издание на „Мис Бургас” – конкурсът, с който започна всичко – хора на възрастта на майка ми ме убеждаваха, че от това, което правя, нищо няма да излезе, защото съм на 22 години и нищо не разбирам. Казваха ми, че щом те не са успели, и аз няма да мога, че това бил обречен бизнес и аз сама няма как да се справя. Е не бяха прави и тогава им го казах. Няма как да убедиш един „овен“ (бел.а. – Ваня е зодия овен), че не може да се справи в нещо, в което вярва!

- Може да се каже, че изборът на тазгодишната Мис България е твой личен успех, защото победителката Теодора Мудева е твое откритие. Когато се запознахте, видя ли в нейно лице бъдещ победител? С какво смяташ, че тя очарова журито на националния конкурс?
 -
Теодора е едно изключително харизматично момиче, тя има излъчване, което грабва публиката. Ако трябва да бъда честна, когато спечели „Кралица на Бургас”, не очаквах, че тя ще е новата „Мис България”. Бях убедена, че ще е в тройката, но дотам.

Тя е от тези личности, които знаят как да владеят сцената. Качество, което съм сигурна, че е научила от спортните танци. Това, плюс чарът и излъчването ѝ, бяха решителни за избора тя да е първа на „Мис България” - поне според мен.

-Ти организираш много местни конкурси, а през последните години твоите момичета са винаги сред финалистките на Мис България. Къде намираш и как избираш момичетата? Какви са основните ти критерии?
- Ако трябва да бъда честна, човекът, който намира голяма част от момичетата, е нашият букер Нели Вакъфова. Аз живея от много години в столицата и нямам физическата възможност да контактувам и търся постоянно нови модели. Нели се занимава с курсовете, кастингите, снимките и други изключително важни неща за агенцията, естествено съгласувани с мен. Така че тя е големият откривател.

А относно критериите, те не са се променили през годините. Търсим високи, симпатични, с хубави тела, с желание да се развиват в модната сфера момичета. Мога да ви кажа и с какви избягваме да работим, колкото и да са хубави – с безотговорни, нахални, нагли и интригантки. Нашата агенция е създала име именно, защото сме правилен колектив, а такива девойки развалят колектива и нямат място в нашето семейство.

- Трудно ли убеждавате момичетата да участват?
 -
Вече НЕ, защото името и успехите ни говорят достатъчно за нас. В началото беше трудно, защото на никой не му се вярваше,че тези неща могат да се случват неопорочено. Много усилия ми отне да докажа, че всичко, което правя, е реално, честно и че има смисъл. 

-Самата ти имаш успешна кариера на модел. Как са се променили изискванията през годините и как се е развил този бизнес като цяло?
 -
Да ви кажа честно, не смятам че имам кой знае каква кариера като модел. По-скоро имам добър и дълъг опит, който ми помага сега да съм добра в това което правя, защото съм минала по всички стъпала. Аз не успях да покоря световни подиуми, но пък сега приемам успехите на моделите ми като свои. Критериите, както вече казах, не са се променили, променя се единствено трудността на работата в България.

Всички знаем, че живеем в страна с влошена икономика и много стеснен бизнес. Това пряко е свързано и с нас, защото сме агенция, предлагаща лица за реклама. Много е трудно да се работи в условия на ограничен пазар, но все пак не е невъзможно. Хубавото е, че в чужбина не е така и там моделите могат да работят повече и да са добре заплатени. Тук е моментът да изкажа благодарностите си към агенцията „майка“ „Интер Моделс”, която лансира голяма част от моделите ни по целия сват.

- В края на годината много хора правят равносметка. Ти обръщаш ли се назад, за да видиш какво си постигнала и какво не си успяла. Каква беше за теб 2018-та?
 -
Тази година си позволих да го направя за първи път. Това се случи и заради решението ми да отпразнувам за първи път рожден ден на агенцията. Може би защото за първи път имахме Мис България или просто защото сега му дойде времето за равносметка. Да, доволна съм! Доволна съм, защото като се обърна назад, виждам до мен успехите и променения живот към по-добро на много млади момичета. Виждам признание, уважение и респект към това, което правя. Дори не си спомням подигравките, слуховете и съмненията на хората през годините. Слава Богу те се забравят бързо.

За мен 2018 беше успешна и като постижения, и като ангажименти на агенцията. Надявам се да сме дали успешен старт на доста от новите ни модели.

- За какво мечтаеш? Какво искаш да ти се случи през следващата година?
 -
Преди 8 години аз започнах да сбъдвам една моя мечта и съм на мнение, че мечтите са за това, за да ги правиш реалност. Сега си мечтая да продължавам да вярвам в старата си мечта и да продължавам да я превръщам в реалност. :)

В професионален план, си пожелавам повече работа през новата 2019 и повече успехи, а в –личен здраве и късмет на мен и семейството ми.

- Какво би пожелала на читателите на „Бургаски репортер” за новата година?
 -
Пожелавам им много здраве, повече да се усмихват, да са уверени в себе си, да обичат, да бъдат обичани и да мечтаят, защото мечтите винаги се сбъдват, когато силно вярваш в тях!

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...