спорт 21 дек. 2018 2018-12-21 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaVpmIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--215c1ee81555757d1cfef52ee21bbe642c088458/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33394.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Поморие избра най-добрите си спортисти

Спортистите, прославили Поморие през тази година, бяха наградени от кмета Иван Алексиев на специална церемония.

„Това е нашето признание към вашия труд, към спортистите на община Поморие. Едно огромно благодаря за всичко, което правите, защото по този начин Вие представяте своето родно място. Независимо в кой клуб се състезавате, всеки ваш личен успех е успех за нашия град и за страната ни.”, заяви градоначалникът.

След добрите новини, споделени от кмета, се пристъпи към дългоочакваното награждаване на десетте най-добри спортисти за 2018 г. Поради равен брой точки на някои от състезателите в отделните клубове, почетната десетка тази година беше в разширен състав. 

• Димитър Петров от Айкидо клуб „Поморие 97”

• Веселина Хрусафова от Айкидо клуб „Поморие 97”

• Кремена  Ковачева от Спортен клуб „Атлет 2004”

• Костадин Иванов от Общински хандбален клуб "Поморие"

• Мирослав Коев от Общински футболен клуб "Поморие"

• Мирослав Бонев и Емилия Джелебова от Клуб по спортни танци „Поморие”

• Давид Абрашев и Гергана Велкова от Клуб по спортни танци „Поморие”

• Борислав Митев от Спортен клуб по борба „Спартак”

• Стефани Музакова от Общински младежки спортен клуб "Циклон" 

• Тодор Тузлуков от Общински младежки спортен клуб "Циклон"

• Отборно за Пламен Божков, Валентин Мавродиев, Никола Иванов Румен Деляков и Тодор Тузлуков от Общински младежки спортен клуб "Циклон"

В рамките на церемонията тази година беше подкрепена и една лична кауза – тази на олимпийската надежда Стефани Музакова от Общински младежки спортен клуб „Циклон“. Благодарение на всичките си постижения до момента, Стефани е единственият поморийски спортист, който има реални шансове да събере необходимата квота за участие на олимпиадата в Токио през 2020 година, за това обаче са ѝ необходими средства и по-добри условия за подготовка. На специално поставена за целта видеостена подкрепата си към каузата дадоха Световната шампионка по борба Станка Златева и народният представител Ася Пеева. 

По време на церемонията Иван Алексиев очерта и бъдещите инициативи, които местната власт е планувала в сферата на спорта. 

Сред тях са: обновяването на спортен комплекс – Поморие (бивш медицински пансионат); обновяването на двора на СУ „Иван Вазов” (прогимназиален етап на обучение), който да се превърне в модерна детска футболна академия; изграждането на скейтпарк и построяването на многофункционална спортна зала.

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...