образование 11 дек. 2018

Немската в Бургас с блестящо представяне на състезание по дебати

Учениците на Немската езикова гимназия "Гьоте" в Бургас се представиха блестящо в състезание по дебати на английски език.

В продължение на два дни те защитаваха тези и изказваха мнения по теми, свързани с внедряването на универсален базов доход, крипто валути и програмите на Китай за пътища и инфраструктура. 

Отборът на Теодор Минев, Валерия Колева и Йоана Михова участваше за пръв път на подобно събитие. Въпреки това бургаските младежи успяха да се преборят с предизвикателството, изправяйки се пред 17 отбора от английски езикови гимназии от цяла Източна България.

Бургаският тим се нареди четвърти, допускайки пред себе си единствено ПМГ „Д-р П. Берон“ – Варна, АЕГ „Гео Милев“ – Русе и ГПЧЕ „Ромен Ролан“ – Стара Загора. 

„Всичко това трудно би станало факт без подкрепата на екипа от треньори и ментори - учителите по английски език – Петя Петрова и Янчо Кудев, по история – Весела Христова и Стефан Добрев, както и София Граматикова – връстник- помощник с опит в дебатирането.”, коментираха от ръководството на учебното заведение.

Подготовката на отбора по дебати продължава с още повече хъс за националното състезание, който ще се проведе през април 2019 г. във Варна.

Още от: образование


Още от: политика


Още от: спорт