ориентири 05 дек. 2018 2018-12-05 2018-12-05 https://www.burgas-reporter.com/attachments/b001c37769eabec67516258abff35a0320c79642/store/fit/600/400/7105a873e15cd6b0e55749683ca05be5d47badc0e88addac86a147aadbf2/article_image

Burgas Reporter Ltd.

Хакатон "Активен Бургас" събира оригинални идеи за софтуерни приложения

За поредна година в Бургас ще се проведе хакатон, чиято цел е създаването на софтуерни приложения на тема "Активен Бургас". 

Тридневното събитие ще започне на 14 и ще приключи на 16 декември, неделя. 

Хакатонът ще се проведе в залите на Университет "Проф. д-р Асен Златаров".  Откриването ще бъде в зала 221 на Органичния корпус, от 17:00 ч. на 14 декември.

За всички присъстващи ще бъде осигурен достъп до 21:00 ч. в петък и събота, напитки, интернет връзка и удобни места за работа на всички екипи.

Форма за регистрация можете да намерите на адрес ТУК 
За допълнителна информация ТУК
 
Амбицията на организаторите е събитието да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града. Хакатонът ще има важен принос за развитие на ИТ общността в Бургас. Допълнителните очаквани ефекти са сформиране на екипи от хора, които се допълват като знания и умения и продължават работа по проектите след приключване на събитието.

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код. В последния ден на хакатона - неделя, 16 декември - участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

Допустими участници са екипи от най-малко двама души, които могат да се сформират както предварително, така и в началото на самия хакатон. Задължително е поне един човек от екипа да има познания по програмиране, без значение нивото и опита в областта на софтуерни разработки.

За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта, оценени най-високо, ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите.

Критериите за оценка на приложенията са:
- Оценка на идеята.
- Работеща функционалност на приложението.
- Начин на изпълнение, качество на програмния код и избрания подход.
- Потребителски интерфейс.
- Потенциал на приложението.

Правила на хакатона:
- Участниците могат да си изберат под какъв лиценз да бъде написания от тях код в рамките на хакатона - препоръчително е свободен лиценз.
- Работата по проектите стартира с началото на хакатона. Не се допуска участие с напълно или частично готови приложения, които са разработени преди хакатона.
- Приложенията, които не са завършени и нямат работеща функционалност, също се представят на финалния ден и се оценява потенциала им и проблема, който решават.
- Спонсорите и партньорите на събитието имат право да дават индивидуални награди на избрани от тях участници.

образование ...


политика ...


спорт ...