спорт 04 дек. 2018 2018-12-04 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaEkzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--99c86089f5643e6aa76c13c31e4de7e4e7fc8b34/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33230.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Ватерполистите на „Черноморец” спечелиха сребро на „Купа България”

След 6-годишна пауза ватерполистите на „Черноморец” извоюваха втори трофей от турнира за Купата на България – мъже. 

За първи път в клубната си история бургаският тим стигна до малкия финал през 2012 г. във Варна, когато победи „Левски” и се окичи с бронза.

В тазгодишното издание на надпреварата приказката за момчетата на треньора Петър Йонов продължи с нова отворена страница. „Акулите” направиха крачка напред и стигнаха до нов рекорд – финал за Купа България! За първи път в клубната история те се класираха на второ място и вдигнаха сребърната купа.

Носители на трофея са: Георги Ненов, Михаил Кошничаров, Радосвет Байчев, Мартин Гаров, Иван Синицин, Никита Степанов, Виктор Узунов, Белослав Желязков, Ивайло Стоянов, Виктор Арсенов, Павел Ангелов – капитан.   

В този състав „Черноморец” игра в турнира за първи път, без нито една съвместна тренировка. Причината е, че част от състезателите на клуба са студенти в столицата. Така в действителност, тимът, съставен от мъже и юноши, всички рожби на „Черноморец”, се обигра и стикова в процеса на играта. 

„Изключително съм удовлетворен от постигнатото, от купата, която сами си извоювахме. От пътя, който клубът извървя от създаването си, от приемствеността между младостта и опита, от юношите, които показаха израстване и отговорност. Невероятно включване в мачовете направи най-малкият в отбора Виктор Узунов, който е с 11 години по-малък от съименника си Виктор Арсенов. Признание и поздравления за постигнатото получих от всички колеги. За успеха момчетата бяха поздравени от отборите, участвали в турнира”, сподели щастливият треньор на сребърните медалисти Петър Йонов.  

В заключителния двубой за първото място бургаските ватерполисти отстъпиха пред „Локомотив НН” с 6:11 /1:4, 0:3, 2:1, 3:3/. До финала момчетата на Петър Йонов стигнаха след като оглавиха група „Б”, където записаха две победи срещу варненските „Черно море” и „Аква Спорт”. „Акулите” надделяха над „моряците” с 10:9. Тръгналият с амбиции за финал „Аква Спорт” нямаше никакви шансове срещу „черноморци”, които изиграха тактически правилно срещата и заслужено спечелиха с 12:8. В мача с ЦСКА „акулите” пропуснаха да победят бившия вече носител на Купата за 2017 г. Нашият тим водеше с три гола – 5:2, но „армейците” изравниха и мачът завърши с реми 6:6. Равенството беше достатъчно за бургаския тим да спечели класирането в групата и да отиде на финал.

За „Черноморец” спечеленият трофей е един отличен завършек на спортно състезателната година, краят на която беше поставен с турнира за Купа България. За изминалата вече кампания във водната топка бургаският клуб е носител на десет отличия. През тази година отборите на „Черноморец” спечелиха общо четири купи и девет медала. Носители на вицешампионска титла станаха юношите, които се класираха на второ място в държавния шампионат до 15 г. С бронзовите отличия се окичи отборът жени, който освен приз от първенството спечели и купата за третото място в турнира за Купа България. Вицешампиони на страната са отборите - деца до 11 г. и момчета до 13 г. и девойки до 17 г. Бронзов медалист е отборът юноши старша възраст. Юношите младша възраст се класираха пети в шампионата, а при мъжете бургаските ватерполисти са шести.

Останалите отличия „Черноморец” спечели от участия извън държавното първенство. U11 се окичи с два комплекта медали – сребро от турнира за Купата на БФВТ, за Купа „Шуната” и Купа „Нептун”. 

За шампиона „Локомотив НН”, с треньор Георги Гаджев, купата е четвърта. В група „А” столичани победиха съгражданите си от „Левски” с 18:1, записаха реми 12:12 със „Славия” и взеха мача срещу „Комодор” с 8:5.

Спорът за третото място спечели „Комодор, който победи „Аква Спорт” с 12:3. На пето място се класира „Славия”, който надделя над ЦСКА с 8:6, а в срещата за разпределение на последните две места „Черно море” победи „Левски” с 12:6.

Крайно класиране в турнира за Купа България 2018: 1. Локомотив НН; 2. ЧЕРНОМОРЕЦ; 3. Комодор; 4. Аква Спорт; 5. Славия; 6. ЦСКА; 7. Черно море; 8. Левски.

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...