спорт 21 ноем. 2018

И тази година регатата Atlantic Rally for Cruisers с бургаско участие

И тази година Бургас ще има представители в регатата Atlantic Rally for Cruisers (ARC), която има за цел прекосяване на Атлантика. 

Стартът ще бъде даден тази неделя – 25 ноември, в Гран Канария, откъдето заедно с останалите над 200 яхти с различни размери ще потегли и българската "Океанис". Неин шкипер е Диан Зайков, който беше част от екипажа на "Фурия", заедно с Михаил Копанов и Румен Котов. Екипът спечели същата надпревара в своя клас преди 3 години.

Финалът на ARC е в Родни бей на остров Сейнт Лусия в Карибския басейн. За да стигнат до него, участниците трябва да изминат близо 3000 морски мили през Атлантическия океан, без да има къде да спират по пътя. Предвижда се флотилията от яхти да финишира през втората половина на декември. Наградите са няколко, защото плавателните съдове са разделени в отделни класове, според размера и характеристиките си.

"Океанис" е построена през 2010 година от френския производител на лодки Beneteau. Повече за нея вижте тук: http://syoceanis.com/?fbclid=IwAR3hXqrkuDCFyek1odFMbVTjLWxgxp6zlaLBLhHpfSmKMejNy0X_9CAeA_o.

Движението ѝ по маршрута можете да следите през тракинг системата в сайта на презокеанската регата: https://www.worldcruising.com/arc/arc/eventfleetviewer.aspx. 

 

Още от: спорт


Още от: образование


Още от: здраве