образование 17 ноем. 2018 2018-11-17 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcWxPIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d7f2ae598288fd8d6226c28afd8a82c478fd8709/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33081.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Кабинет по медиация отвори врати в бургаското ОУ "Найден Геров"

Бургаското ОУ „Найден Геров” отбеляза Международния ден на толерантността – 16 ноември, с откриването на кабинет по медиация.

Официален гост на събитието беше Гюлшен Еминова – старши експерт по квалификация на педагогическите специалисти към  РУО – гр. Бургас.

Предвижда се в кабинета да работят обучени специалисти медиатори – учители, както и две възпитанички на училището. 

Медиаторите са преминали обучение при Татяна Дронзина - доктор на политологическите науки, професор в катедрата по политология на СУ „Св. Климент Охридски“.

Учителите – медиатори ще сътрудничат  за справяне при конфликти между родители и учители, семейство и училище. От своя страна, учениците ще помагат на своите връстници да разрешават недоразуменията или проблемите помежду им. 

„Учителите осъзнаваме необходимостта от по-задълбочено, целенасочено и систематизирано анализиране на конфликтите и методите, които да приложим при работа в конфликтна среда. Считаме, че въвеждайки модела на медиацията в образованието, ще успеем да формираме умения за конструктивно, ненасилствено решаване на конфликти между ученици, учители и родители.”, коментират от ръководството на учебното заведение.

В тази връзка са подготвени редица информационни материали, които да разясняват сред децата и родителите  дейността „Училищна медиация“:

- Презентация за запознаване на общността с целите на медиацията. 

- Информационна брошура със синтезирана информация, подходяща за ученици ІV – VІІ клас – с местоположение на кабинета по медиация; лица и контакти за връзка; общо представяне на дейността, в кои случаи да се потърси съдействие от медиатор.

- Афиши с достъпна информация, които са поставени на видно място в училището. 

- Драматизация „Двете козлета“ – Драматизацията има за цел да запознае учениците от І – ІІІ клас с медиацията и дейността на медиатора; да се осъзнае важността на мирното разрешаване на конфликтите.



Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...