здраве 11 ноем. 2018

Нов спа център заработи в балнеоложкия комплекс „Свети Мина“ в бургаските Минерални бани

Последната придобивка, с която балнеоложкият лечебен комплекс „Свети Мина“ в Бургаските минерални бани посреща своите гости, е нов спа център.
Така в санаториума, където от 50-те години наминалия век  се извършва лечение и възстановяване на хора със заболявания на периферната нервна система, на опорно-двигателния апарат и централната нервна система, посетителите ще могат да преминат и през процедури, присъщи на водещите спа курорти у нас.

В лечебния център отскоро функционират турска баня „хамам“, минерален басейн за подводна гимнастика и рехабилитация, джакузи с минерална вода и още екстри от тази сфера.
Балнеосанаториумът „Свети Мина“ от години си е спечелил реномето на място, където гостите се възстановяват чрез множество процедури с минерални вани, подводна лечебна физкултура, калолечение с частични пълни апликации, луголечение с компреси от луга, перлени вани, парна баня, тангентори и кинезитерапия.
Това е едно от последните места в България, в което при екстензиите се използва и малко позабравената, но много ефективна методология, позната като „клетки на Роше”. 
Центърът разполага със синусоидални моделирани токове, електрофреза, електромагнити, радар и включително популярните масажни легла „Мигун”, т.е всичко онова, с което всеки санаториум в Европа би се гордял.
В балнеокомплекса, който е оценен с 3 звезди, държат изключително много на съчетанието между традициите и съвременните процедури, ето защо обособяването на спа центъра е поредният жест към клиентите на лечебно-възстановителния център.

Допълнителни подробности можете да откриете тук

Още от: здраве


Още от: спорт


Още от: региони