образование 09 ноем. 2018

IT училището в Бургас ще си партнира с гимназии от Финландия

Най-новото училище в Бургас – Професионалната гимназия по компютърно програмиране, ще си сътрудничи с учебни заведения от Финландия. 

Целта е да се осигури обмен на ученици и преподаватели, които да участват в съвместни програми за развитие на образованието.

Предложението за това направи премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с премиера на Финландия Юха Сипила в Хелзинки. За включването на Професионалната гимназия по компютърно програмиране в двустранните отношения е настоявал и кметът на Бургас Димитър Николов. Предвижда се в тази програма да бъдат включени и други учебни заведения.

Новата гимназия в Бургас откри тази учебна година с прием в две специалности - "Програмно осигуряване" и "Приложно програмиране". В първата младежите се изучават роботика, изкуствен интелект и компютърните езици - C#, Java и Python. Втората специалност е свързана със софтуерно инженерство и разработване на приложения и програми за различни компютърни устройства чрез C#, Java и Java Script.

Възпитаниците на училището имат възможност да използват най-съвременно дигитализирано учебно съдържание, разработено от най-добрите технологични компании в света - Microsoft и Google.

Освен компютърни науки, в IT кампус се изучава задълбочено и английски език.

Още от: образование


Още от: политика


Още от: спорт