спорт 07 ноем. 2018

Парк „Арена събира над 600 плувци за "Burgas Swimming open`2018"

Бургас ще бъде домакин на международно състезание по плуване от най-висок ранг – "Burgas Swimming open`2018".

Спортната проява ще се състои на 10 и 11 ноември в новия плувен комплекс Парк „Арена ОЗК”, намиращ се в к-с „Славейков”. Стартът ще бъде даден тази събота (10 ноември) от 16:30 ч. 

Басейнът е с олимпийски размери и отговаря на изискванията на Международната федерация по плувни спортове и на Европейската плувна лига.

Заради първото издание на супер турнира в Бургас ще пристигнат над 600 плувци и звезди на плувните спортове от страната и чужбина. Състезателите ще бъдат разпределени в четири възрастови групи - А (2008-2009); В (2007); C (2006) и D (2004-2005). Всеки от тях ще има право да участва в 4 индивидуални дисциплини и щафети. Няма ограничение за брой състезатели от клуб в една дисциплина, както и брой на състезателите в отбора.

Състезанието ще бъде открито с богата програма, в която официален гост ще бъде поп певицата Михаела Маринова.

Водещ на събитието ще бъде коментаторът за "Евроспорт", състезател и треньор по скокове във вода - Георги Чобанов. Той е международно признат и е първият от 21 години насам наш съдия на Европейското първенство по плуване в Лондон.

Главен съдия на турнира ще бъде Велислав Цеков, който е и председател на Републиканската съдийска колегия по плуване. Той е и председател на Професионалното сдружение на специалистите по водно спасяване към БЧК-Варна, университетски преподавател, активен участник в процесите на подготовка на големи плувни турнири и маратони. Назначаването на Велислав Цеков като главен съдия на Burgas Swimming open е още едно доказателство за тежестта на турнира в календара на плувните спортове за 2018-та г.

За първи път в историята на българското плуване ще бъдат заснети подводни кадри и видеа на състезателите по време на надпреварата.

Организатори на Burgas Swimming open 2018 са СК "Акулите", Унибетони, със специалното съдействие на Българска Федерация Плувни Спортове и Община Бургас.

Още от: спорт


Още от: образование


Още от: здраве