ориентири 07 ноем. 2018

Данъчни станаха "преподаватели" в бургаски училища

За четвърта поредна година Националната агенция за приходите продължава образователния си проект „Влез в час с данъците“. 

Инициативата има за цел да запознае младежите на възраст между 14 и 18 години с основни познания за данъчната и осигурителната система в страната. 

Данъчни лектори от НАП Бургас започнаха срещи с ученици от местни училища. По време на часовете по данъчна култура средношколците получават практична и полезна информация за електронните услуги, които предоставя приходната агенция, за това как да различат истинската от фалшивата касова бележка, защо е необходимо винаги да изискваме касов бон. Интересни за младите са и примерите от практиката на служителите на НАП, както и мерките, които предприема Агенцията за противодействие на сивата икономика. 

Тази година проектът „Влез в час с данъците“ включва  и видеоматериали, които  представят данъчната материя чрез диалог с участието на популярни лица. 

Всички ученици могат да посетят сайта на кампанията www.vlezvchas.bg, където да  получат повече информация за проекта и да се състезават в интерактивна игра за атрактивни награди. 

В четвъртото издание на „Влез в час с данъците“  Националната агенция за приходите ще раздаде  десет големи награди – две игрови конзоли, две гейминг системи за виртуална реалност, два велосипеда,  два електрически смарт ховърборда и два смарт часовника. Наградите се разпределят на случаен, лотариен принцип, посредством специално разработен за нуждите на играта софтуер.

Още от: образование


Още от: политика


Още от: спорт