различно 06 ноем. 2018

Бургазлийка, майка на близнаци, представя България на „Мисис Планет”

Жанета Камбурова, която тази година стана подгласничка на победителката в конкурса „Мисис Бургас”, ще представя България на международния конкурс „Мисис Планет”. 

29-годишната бургазлийка е омъжена от три години и е майка на момчета близнаци. От няколко години тя развива частен бизнес в сферата на разкрасителните процедури. 

Конкурсът „Мисис Планет” се провежда за девети проведен път. В тазгодишното издание ще вземат участие омъжени дами от 15 държави, сред които Сингапур, Русия, Южна Африка, Индия и др. 

Красавиците ще се състезават в две категории – красота и талант. Журито ще вземе под внимание също какво е семейството на участничките и каква е тяхната професионална реализация.

Така например представителката на Грузия – Нини Шермадини, е финалистка от редица певчески формати, а украинката Ана Горбани е популярна ТВ водеща.

Цялата програма на конкурса продължава една седмица и е изключително натоварена. Дамите ще посетят Велинград, където ще бъдат настанени в луксозен СПА хотел. Те ще се разходят в Парка на танцуващите мечки в Белица. До там красавиците ще стигнат с атрактивната родопска теснолинейка. Маршрутът им включва още посещение на фабриката за килими в Костандово и др.

Конкурсът ще бъде обвързан и с благотворителна кауза. Участничките ще посетят Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания във Велинград.

Финалът на конкурса ще се състои на 8 ноември, а специален гост на бляскавия спектакъл ще бъде известният грузински певец - Гия Николадзе. Самият той признава, че е идвал и преди в България, за да се срещне с Ванга. Един от клиповете му е вдъхновен от съветът на пророчицата земята да се посипе със захар, за да има мир. Гия Николадзе споделя, че изпълнява този ритуал на всеки 29 февруари.

Конкурсът ще протече в 4 тура – атрактивен Еко тур „Зелена Планета”, кръг с Национални костюми, кръг за таланти и дефиле с официални рокли, дело на дизайнери от страните на участничките.

Новата Мисис Планет ще бъде коронована от миналогодишната победителка от Татарстан Лейла Морунгова. 

 

Още от: различно


Още от: култура


Още от: ориентири