ориентири 03 ноем. 2018

"Зелено краче" стимулира бургаските деца да ходят пеш

Бургаската детска градина „Надежда”, намираща се в к-с „Меден рудник”, стартира инициатива, стимулираща ходенето пеша.

Кампанията е кръстена "Зелено краче" и ще стартира реално в началото на следващата седмица. 

Идеята на директора Мариела Ненкова и нейния екип е да подарят весела екскурзия до Котел на всички свои възпитаници на възраст 6-7 години, които се включат в своеобразната игра със състезателен елемент и изпълнят предвидения норматив за определено време. 

Желаещите да участват ще получат голямата карта "зелено краче", на която са обозначени малки бели стъпки. Педагозите ще посрещат децата на входа на градината, а онези от тях, който идват пеш или с велосипед, ще получат правото да попълнят с цветен молив или флумастер една от белите стъпки на картата. Ако в рамките на един месец детето успее да оцвети 15 от тях, то автоматично влиза в групата за екскурзията до Котел.

„Целта на незадължителната инициатива е по забавен и поощрителен начин да възпитава у малчуганите културата на придвижване, наричана днес алтернативна, а тя всъщност е основна и стара колкото човечеството, защото моторните превозни средства съществуват едва от стотина години.”, коментират от ръководството на детското заведение.

Друга цел на "Зелено краче" е да спести вредни газове в атмосферата и да разтовари стълпотворението от автомобили, което се образува всяка сутрин пред ДГ "Надежда".

Още от: образование


Още от: политика


Още от: спорт