спорт 25 окт. 2018

Над 150 ученици получиха отличия за помощта си в състезанието по Тай Чи

Общо 152-ма ученици от бургаските училища АЕГ "Гео Милев", ППМГ "Акад. Никола Обрешков", ПГЧЕ "Васил Левски" и Търговската гимназия получиха награди от кмета Димитър Николов и от председателя на спортен клуб "Бей Син" Стефан Колев.

Младежите взеха участие като доброволци в организирането на 3-то Световно първенство по Тай Чи, което се проведе в Бургас.

"Благодаря Ви за помощта по време на това престижно състезание. Благодарение на Вас, бургазлии видяха в родния си град 500-те най-добри състезатели в цял свят в този спорт. За втори път в последните две години показахме, че се справяме успешно с организацията и провеждането на сериозни спортни форуми, а УШУ се развива бързо в нашата страна. Можем да мислим за нови първенства, но вече в новата спортна зала "Арена Бургас". Надявам се в бъдеще да продължавате да ни помагате, доказвайки че доброволчеството е кауза, която изгражда будни и активни млади хора", заяви кметът Димитър Николов.

Учениците получиха сертификати за труда си и ваучери за двама за едногодишни безплатни тренировки в клуб "Бей Син".

"Вие сте елита на младите хора в Бургас. Вие сте интелигентни и неуморни. В младежката олимпиада в Найджин имаше по-малко доброволци, отколкото на състезанието в Бургас. Благодаря Ви за всичко.", заяви от своя страна Стефан Колев.

Той пожела на младежите да са здрави и силни и всеки от тях да се реализира в Бургас.

Още от: спорт


Още от: образование


Още от: здраве