спорт 10 окт. 2018

600 плувци идват в Бургас за международния турнир "Бриз"

Бургас ще бъде домакин на Четвъртото издание на международния турнир по плуване "Бриз". 

Събитието ще се състои в рамките на три дни – от 12 до 14 октомври, в новия плувен комплекс „Парк Арена ОЗК”.

Организатори на престижното състезание са ПК "Бриз" и Община Бургас. То е част от календара на Българска федерация плувни спортове, ФИНА (Международна федерация плувни спортове), ЛЕН (Европейска лига плувни спортове) и практически открива сезона у нас. Турнирът дава възможност на изявените ни състезатели да покрият норматив за световния шампионат на 25-метров басейн в Китай през декември.

Над 600 плувци ще пристигнат в Бургас, като до момента са постъпили заявки от осем държави - България, Великобритания, Гърция, Египет, Латвия, Молдова, Турция и Румъния. Най-силните родни плувци ще дадат всичко от себе си, за да покрият норматива за световния шампионат. Нека ги подкрепим!

Официалното откриване на Международния турнир по плуване ще бъде в 17:00 ч. на 12 октомври (петък), а градусът на емоцията ще вдигне талантливата Сантра с изпълнение на някои от големите си хитове.

Паричните награди от клуба домакин "Бриз" са на стойност 2000 лв. Отличниците при мъжете и жените с най-добър точков актив по таблицата на ФИНА ще приберат 500 лв. Подгласниците им по 300, а третите 200.

Популярният производител на плувна екипировка TYR ще подсигури награди за 2000 евро, свои продукти ще подарят на призьорите Arena и Finis.  

Още от: спорт


Още от: образование


Още от: здраве