спорт 28 сеп. 2018 2018-09-28 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBajllIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d9d706976ad729891b9ca87231c51786bb9c3557/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32610.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Бургаското златно момиче получи плакет от кмета

Бургаското златно момиче Стефани Кирякова получи плакет с лика на Св. Николай Чудотворец от кмета на града Димитър Николов.

"Стефани, гордеем се с теб! Сигурен съм, че зад невероятния ти  успех стои много работа, много тренировки, невероятна воля, упоритост, концентрация и силен характер. Пожелаваме ти още  много успехи, както в спорта, така и в личен план", заяви градоначалникът при награждаването.

Световната шампионка с националния ансамбъл по художествена гимнастика Стефани Кирякова бе придружена от Ани Бошева, председател на клуб "Черноморец", чиято възпитаничката е самата тя, личната си треньорка Мария Калангерова и баща си.

"От сърце пожелавам на Стефани да бъде и първата олимпийска шампионка по художествена гимнастика на Бургас", заяви Бошева. Ръководството на клуба благодари на Общината за голямата подкрепа през годините. На срещата присъстваха още зам.-кметът по здравеопазване и спорт д-р Лорис Мануелян, директорът на Спортното училище "Юрий Гагарин" Димитър Костов, треньори от Клуб по художествена гимнастика "Черноморец".

Стефани стана световна шампионка с националния отбор по художествена гимнастика и заедно с останалите грации завоюва първата българска квота за летните олимпийски игри в Токио. Крехкото и нежно момиче с невероятно силен дух показа, че шампионите се каляват по време на изпитания, защото игра за златото, докато майка й е в болница след инсулт.

 Стефани Кирякова е възпитаничка на школата на клуб по художествена гимнастика "Черноморец". През тази година 17-годишната Стефани постигна най-големите си успехи.
Нашето бургаско момиче стана световна шампионка с ансамбъла на България на 5 обръча и бронзова медалистка в многобоя.
Тя е европейска шампионка от Гуадалахара-Испания, също през тази година, на топки и въжета. Носителка е на две бронзови отличия от това първенство в многобоя и в отборното класиране.
От началото на кариерата си като индивидуална състезателка Стефани е спечелила множество медали от държавни първенства и международни турнири.
Шампионка е на България за деца до 10 години, а след това и за девойки младша възраст

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...