различно 11 авг. 2018 2018-08-11 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBalJNIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5f4126c397150126d2b96da140503b0be2e21146/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32159.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Частично слънчево затъмнение бележи днешния ден. Какво показва то?

През тази година вече преминахме през 4 затъмнения – 2 лунни и 2 слънчеви. 

А сега ни предстои последното – пето затъмнение, което ще е трето слънчево затъмнение за тази година. С това ще се сложи край на цикъла от затъмнения на светилата за 2018 г.  

Нека си припомним кога бяха предишните затъмнения: първото 31.01.2018 – при пълнолуние в Лъв- пълно лунно затъмнение; второто 15.02.2018 - при новолуние във Водолей – частично слънчево затъмнение; третото 13.07. 2018 – при новолуние в Рак – частично слънчево затъмнение; четвъртото 27.07. 2018 - при пълнолуние във Водолей - пълно лунно затъмнение

И сега петото за тази година 11.08. 2018 – при новолуние в 12:58 часа на 18 градуса и 42’ в Лъв - Частично Слънчево затъмнение.

По време на частичното слънчево затъмнение днес Луната  ще премине между Земята и Слънцето,  като конусът от сянката на Луната ще пресече земната повърхност, хвърляйки сянка върху нашата планета. Така от Земята, при новолуние, Слънцето ще бъде частично затъмнено. 



Този феномен ще се наблюдава най-добре на Северния полюс, където слънчевото затъмнение ще бъде около 65%. Около 50% ще бъде затъмнението в Северните географски ширини – Скандинавия, Гренландия и Северна Канада. 

За съжаление в България това явление ще бъде много слабо и е възможно да не успеем да го наблюдаваме ако времето е облачно.

 Но това не означава, че то няма да ни повлияе. Самото затъмнение се случва е знака Лъв в 18 градуса и 42 минути  и пряко ще засегне хора с лични планети около градуса на затъмнението. При всеки ще бъдат засегнати различни области в зависимост от това в кой дом от рождената карта*  се случва и аспектите, които прави. 

За да разберете как слънчевото затъмнение ще ви повлияе персонално и кои сфери от живота ви ще засегне, се обърнете към професионален астролог.  

Според Астрологията седмица преди 13.07.2018 и седмица след 11.08.2018 г. е възможно хората, които са пряко засегнати от слънчевото затъмнение, да се почувстват депресирани в следствие на объркване в психиката. Това се случва, защото Слънцето символизира съзнателните ни реакции, докато Луната е символ на подсъзнателните ни действия. През периода на затъмнението човек се лута и не може да определи кое е интуиция, кое - разум. 

Слънцето символизира нашата личност, А-за, нашето его или нашия филтър за възприемане на света. При частичното слънчево затъмнение можем да осъзнаем нашите скрити сенчести страни и мотивите ни за действие. За това допринася и съвпада на частичното слънчево затъмнение с ретроградния Меркурий. 

В момента положението на планетите е сякаш крясък (съвет)  да ограничим своята импулсивност и да контролираме емоциите си. 

През периода интуицията ни не функционира много добре, но пък какво ни пречи да се отдадем на творчество, за да трансформираме натрупаната енергия.

Желателно е да си дадем почивка на ума. Най-важното е да не се отдаваме на алкохол, както и на срещи с непознати и съмнителни личности.

Избягвайте претоварването – както психическо, така и физическо!

Не се въвличайте в конфликти, не се подавайте на провокации!

И най-важното: днес не е желателно да вземаме важни, кардинални решения!!! 

По време на затъмнението, преди и след него е възможно да възстановим стари прекъснати контакти. Възможно е да проведем ползотворен разговор с приятел, колега или роднина, с който някога сме се карали или сме прекъснали контакт. Така ще можем да открием причините за грешките, които сме допуснали. И най-важното да извлечем важни поуки от случилото се.

Или казано по друг начин - всяка работа с миналото ни ще доведе до положителни резултати. 

Частичното слънчево затъмнение на 11.08.2018 е нещо като личен тласък да анализираме и оценим собствения си натрупан опит.  Да открием вътрешната си сила и да повярваме в себе си. 

Това е последното затъмнение за тази година , с което имаме възможност  да затворим един стар цикъл и да отворим нова страница в живота си.

През 2019 година ни очакват още 5 затъмнения на светилата – 2 Луни и 3 Слънчеви.

Щастлива и слънчева събота от мен
Лично ваш астролог Николина Пейчева

 *рождена карта - това е снимка на „замръзналите” планети в часът и минутите спрямо географското положение на вашето раждане, която е строго индивидуална за всеки.

Още по темата можете да прочете:

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ - СПОКОЙНО! ПАНИКАТА Е ИЗЛИШНА! - ТУК

ЛУНЕН ЗНАК - ЩО Е ТО? ЧАСТ I - ТУК

ЛУНЕН ЗНАК - ЩО Е ТО? ЧАСТ II - ТУК


 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...