образование 26 юли 2018 2018-07-26 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdEZMIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--862a9efb5d643b55fa8f4b20a5bc6f0884aecae6/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32001.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Колежът по туризъм очаква новите си възпитаници

Започва приемът за обучение в Колежа по туризъм в Бургас. Желаещите да се посветят на кариера в сектор „Туризъм“ могат да се запишат без приемен изпит, с оценките от матурата през следните дати.

Второ класиране:  от 27.07 до 31. 07 2018 г.

Трето класиране: от 02. 08 до 06.08. 2018 г.

Допълнителен прием: от 3. 09 до 07. 09. (без 06. 09., който е официален празник) 2018 г.

В учебното заведение, което е основно звено в структурата на Университет “Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас, се подготвят специалисти с образователно-квалификационна степен “Професионален бакалавър”. 

Oбучението се извършва в две специалности:

Ø “Организация и управление на туристическото обслужване” – редовно обучение 
 
Ø “Организация и управление на хотел и ресторант” – редовно обучение- учебен план и задочно обучение 
 

Срокът за обучението по специалностите в Колежа по туризъм е  шест семестъра за три години , а за задочно обучение периодът е три години и половина, т.е седем семестъра.

Програмата , която подготвя професионалните бакалаври по специалност „Организация и управление на туристическото обслужване”, им гарантира  професионална подготовка и  солидни езикови знания, които са предимство при реализацията в специалности като „Мениджъри и функционални специалисти в посредническите дейности на туризма“, „Туроператори и туристически агенти“, „Представители на туристически фирми“, „Екскурзоводи в страната и в чужбина“ , а ниматори, обменители и др.

Програмата за обучение по специалност “Организация и управление на хотел и ресторант” включва учебни дисциплини, формиращи  подготовка в областта на хотелиерството и ресторантъорството в туризма и много добра езикова подготовка. Завършилите придобиват знания, в резултат на което могат да се реализират като:

• Мениджъри в хотели и ресторанти от всички категории;

• Функционални специалисти в хотелиерството и ресторантьорството;

• Фронт офис мениджъри.

След завършването студентите имат право на прием без изпити в Университет „Проф. д-р А. Златаров“ – Бургас, където могат да изберат няколко магистърски програми по туризъм

Колежът по туризъм разполага със съвременна материална база, в която се осъществява теоретичното и практическо обучение на студентите. Тя включва учебен корпус, хотел „Парк”, ресторант и кафе-сладкарница „Колежа”. В учебния корпус са разположени 39 учебни зали, специализирани учебни кабинети (9 броя) по дисциплините: “Технология на кулинарната продукция”, “Кетърингови системи”, “Традиции и кулинарно изкуство”, „Стокознание”, “Обслужване в ЗХР”, “Комбинирани тематични занятия”,  “Барманство”, “Сомелиерство”, по чуждоезиково обучение и “Информатика”, конферентна зала, библиотека, спортна база.

СТУДЕНТИТЕ ОТ ДРУГИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА МОГАТ ДА ПОЛЗВАТ СТУДЕНТСКИ ОБЩЕЖИТИЯ В УНИВЕРСИТЕТА И СТУДЕНТСКИ СТОЛ НА ТЕРИТОРИЯТА НА КОЛЕЖА.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...