спорт 10 юли 2018 2018-07-10 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbDlMIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0f09abfdd3a1e1d2565d97fccb54ab98d8264756/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31837.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Радостин Кишишев: "Черноморец" ще се бори да влезе в "Б" група

Радостин Кишишев е старши треньор на футболния клуб ФК "Черноморец 1919" Бургас, който се завърна от изгнанието си в дъното на българския футбол и влезе триумфално във "В" група. Възродените "акули", техният наставник и помощникът му Слави Костенски започнаха подготовката с една голяма цел. Да направят следващата крачка към...всъщност нека разберем на къде е тръгнал отборът от неговия наставник.

Основният интерес  в момента е към Световното първенство по футбол, към трансферите на грандове, родни и чужди, но немалко хора се интересуват от това какво се случва с Черноморец след завръщането му във „В“ група…на какъв етап от подготовката сте сега?

В момента е изминала една седмица от началото на подготовката ни. Тренираме двуразово през повечето дни и нормално, наблягаме повече на физическата подготовка. Разбира се, няма само бягане, съчетаваме упражненията с футбол.

В какви рамки обновихте отбора спряло изминалото първенство…имам предвид запазихте ли някаква част от състава, с който спечелихте правото да играете във „ В“ група?

Да кажем условно, че половината играчи от досегашния състав в момента са в отбора. 

От къде привлякохте новите играчи и с какъв профил са те, т.е на какви постове имате попълнения?

Имаме нов централен защитник, Попов от Несебър. За него мога да кажа, че притежава голям опит. Всъщност общото между новопривлечените е това, че разполагат със сериозен опит. Имаме играч от Созопол, защитник. Взехме Георги Бинев от „Локомотив“ Горна Оряховица. С нас тренират и няколко момчета от школата. Останалите са от досегашния отбор и това е нормално, защото с тях доминирахме в „А“ окръжна група и смятам, че имат качества да играят и в това по-високо ниво.

Още сте в началото на подготовката, но вече изиграхте първия си контролен мач срещу Миньор Раднево.  Какви изводи си направихте след контролата, която все пак завърши с един добър резултат за вас?

В тази част от подготовката резултатите нямат особено голямо значение, но в тази среща останах доволен от това, че момчетата се раздадоха максимално и изпълниха онова, за което се бяхме подготвили. Най-доволен съм от това, че всички играха по 45 мин. и завършиха срещата без контузии.

Селекцията отворен процес ли е при вас или вече в някаква степен сте изградили отбора за „В“ група?

Не е изграден отборът. Очаквам поне две нови попълнения.  Следим процесите в отборите от „А“ и т „Б“ група. След като започнат първенствата при тях, ще видим кои играчи ще отпаднат и ще с опитаме да привлечем някои от тях. Има много кадърни момчета, които на този етап няма да успеят да играят в „А“ група и ние може да привлечем някои от тях. Поставили сме си за цел да подсилим още отбора.

Кои от съперниците ви във „В“ Югоизточна група определяте като най-сериозни?

Има естествено такива. „Нефтохимик“ е най-сериозният съперник. Созопол също ще бъде фактор измежду водещите отбори в групата. Очаквам и Марица Пловдив да се представи добре.Доста сериозна компания ще сме. Доколкото дочух, ще има промени във формата на първенството и дори вторият в класирането може да играе бараж за „Б“ група.                          

Осигурено ли е всичко с базата, на която ще тренирате и играете мачове…разполагате ли с добри  условия за подготовка?

Смея да твърдя, че от всички отбори в групата имаме най-добрата база за подготовка. Разполагаме с четири затревени терена и можем да тренираме пълноценно.

При условие че вие самият започнахте професионалната си кариера  доста млад, преминахте през едно от на силните първенства в света ,каквото е английското и сте виждал какви ли не модели и примери за организация в клубовете, ще ми е интересно да попитам дали изпитвате страх от това да разчитате на млади  и неопитни играчи или го смятате за съвсем естествено?

Естествено е, че младите играчи са неопитни. Затова им трябва човек като мен, който да им повярва и да им даде шанс. Няма значение дали аз съм треньор или друг. Важно е тези момчета да се учат да играят и да се развиват. Те са бъдещето на бургаския футбол. Затова аз ще давам шанс на тези, които имат качества и ги показват.

С какво един млад футболист може да привлече интереса на Радостин Кишишев?

Нужно е да има хъс, футболен интелект. Всички останали футболни качества.

В този смисъл, за вас важно ли е Черноморец да развива своят детско юношеска школа или академия?

Да, разбира се. Настоявам да се развива. Ние имаме 220 деца в различните възрастови групи. Това са местни деца, родителите им са бургазлии или от региона. Повече от 90% са от Бургас. В това време, в което децата се обездвижват и не спортуват, спортът ги спасява.

За какво ще се бори Черноморец във „В“ група това първенство?

Черноморец ще се бори да влезе в „Б“ група , за да покаже, че в Бургас има хора, които милеят за отбора и за футбола изобщо. Не отива на нашия град да няма отбор в професионалния футбол. Ние сме абсолютно чисти. Не желаем да имаме нищо общо с корупция, уговорени мачове и разни процеси, каквито през последните години се случват. При нас нещата се получават стъпка по стъпка. Започнахме от най-ниското ниво на футбола. Това е един чист „Черноморец“ и едно ново начало.

автор: Красимир Калудов

снимката е от официалната Фейсбук страница на ФК "Черноморец 1919" Бургас

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...