спорт 18 апр. 2018

Бургас става част от велопохода "Заедно"

За трета поредна година Българската асоциация по хемофилия организира велопохода „Заедно”, който ще се проведе едновременно в четири български града – Бургас, София, Пловдив и Варна.  

Инициативата ще се състои на 21 април от 11:00 ч. Тази година кампанията ще премине под надслов „Споделянето е сила“, с което се призовава публичният сектор и здравните институции да станат по-колаборативни с неправителствените организации, които работят в посока подобряване на условията на живот на деца, младежите и възрастните в този специфичен случай - пациентите с хемофилия.

В Бургас велопоходът ще тръгне от площад „Тройката“  и ще е с маршрут:  сградата на Община Бургас, бул. „Гурко”, КЦ "Морско казино", Морската градина, до Солниците, където  свършва и велоалеята край морето. Ще се следват само съществуващи велоалеи.  

Хемофилията е най-често срещаното наследствено нарушение на кръвосъсирването. То е рядко заболяване и е генетично обусловено, съпътстващо целия живот на пациента и оказващо огромно влияние върху физическото, емоционалното и социалното благополучие.

Още от: спорт


Още от: образование


Още от: здраве